Завршена истрага о узроку несреће

Завршена је истрага о авионској несрећи код Мостара у којој је смртно страдало пет особа. Истражни тим којег је окупило Министарство саобраћаја и комуникација БиХ сачинио је извјештај о детаљима и узроцима овог трагичног догађаја који ће, како сазнаје ''Клиx. ба'', доказати како су "неке шпекулације о несрећи у потпуности промашене".

Босна и Херцеговина 13.06.2017 | 07:30
Завршена истрага о узроку несреће
Секретар Министарства саобраћаја и комуникација БиХ Игор Пејић рекао је како ће извјештај на 67 страна бити представљен јавности након што представници Дирекције за цивилно зракопловство БиХ (БХДЦА), Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби (БХАНСА) те Аеродрома Мостар дају свој коментар на истрагу.

"Вјерујем да ће нам институције доставити њихове коментаре данас или сутра. Истрага је завршена и сви су добили извјештаје у оригиналу како и налаже Конвенција о међународном цивилном зракопловству. Чекало се мало дуже на завршетак истраге због налаза обдукције. Специјалиста судске медицине доктор Жељко Каран урадио је врло озбиљан налаз на више од стотину страна", рекао је Пејић.

На питање да ли је истрага потврдила информације о несрећи које су се раније кретале по медијима, Пејић одговара: "Могу вам само рећи да су неке шпекулације о несрећи у потпуности промашене".

Подсјећамо, поједини медији пренијели су информацију како авион у којем је погинуло пет особа није имао техничких проблема те како је пилот Иван Карачић у лету доживио инфаркт.

У паду малог авиона код Мостара страдали су пилот, троје дјеце и још једна млађа особа. Школски авион срушио се у јужном дијелу града код Алуминијског комбината.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар