Видео: Ремзи, да ли си ово знао?

Начин на који је Велшанин Арон Ремзи извео пенал против Србије у недељу увече, први пут је "рођен" на ИСТОМ МЕСТУ 20. јуна 1976. године.

Фудбал 12.06.2017 | 20:45
Видео: Ремзи, да ли си ово знао?
БИвши службеник фабрике за производњу локомотива, са брковима које су некада жене волеле, јер су биле "одраз мушкости" и фризуром која је била авангарда чак и за луде седамдесете.

Антоњин Пањенка, чешки фудбалски репрезентативац, те београдске вечери 20. јуна 1976. године ушао је у историју, у легенду.

Било је то финале Европског првенства чији је Београд био домаћин. У финалу Западна Немачка - Чехословачка (занимљиво, у међувремену се Немачка ујединила, а Чеси и Словаци свако на своју страну).

Немачка је била велики фаворит, Чехословаци прежаљени. Али, у 90 минута 2:2 (Чехословачка водила 2:0 после 25 минута, али знате већ какви су Немци), потом и у продужецима нема гола. Први пут су се изводили пенали!

Сви прецизни, до Улија Хенеса, који је тако шутирао да се Франц Бекенбауер годинама касније шалио: "Ту лопту још траже по београдским улицама".

На ред је дошао Антоњин Пањенка. Пришао је "белој тачки", хладан "као шприцер". Извео је пенал као нико никада пре њега. Чехословачка је шампион Европе!

Погледајте:



Готово четири деценије касније (или прецизно 39 година), на истом месту, баш код истог гола, фудбалер Велса Арон Ремзи је пришао "кречу" да изведе пенал против Србије.

Владимир Стојковић је већ био легао на земљу, а лопта је елегантно путовала ка голу. Голман српске репрезентације је после меча изјавио да је на каналу YоуТубе претраживао Ремзијеве пенале не би ли му ушао у штос, али слаба вајда...



Историја се понавља. Да ли је Ремзи знао да је на том истом месту рођена "пањенка"?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар