Хамилтон: Ботас обавио фантастичан посао!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон захвалио се екипи што му је омогућила победу на Великој награди Канаде.

Остали спортови 12.06.2017 | 18:45
Хамилтон: Ботас обавио фантастичан посао!
Хамилтон је победио у Монтреалу шести пут у каријери и смањио заостатак за Себастијаном Фетелом из Ферарија на 12 бодова у генералном пласману.

"Хвала публици, сваке године је све боља енергија. У Канади сам обезбедио своју прву пол позицију у каријери и остварио прву победу. То сам поновио ове године и то је посебна ствар. Пресрећан сам", рекао је Хамилтон после трке.

"Валтери Ботас је обавио фантастичан посао и освојили смо бодове за екипу. Морам да захвалим мом тиму што ми је ово омогућио. Људи у фабрици су напорно радили да поправе оно што смо имали у прошлој трци, дошли смо и супротставили се Ферарију. Пресрећан сам", додао је троструки светски шампион.

Друго место заузео је његов клупски колега Валтери Ботас, који је трећу годину узастопно на подијуму у Канади.

"Увек је добро бити на подијуму. Екипи је заиста требала двострука победа због бодова. Веома сам поносан што сам део овог тима. Знао сам шта треба да радим на крају, ово су за нас важни бодови. Импресивно је колико смо напредовали за две недеље", рекао је Ботас.

Возач Ред Була Данијел Рикардо заузео је треће место.

"Данас сам се забављао само када сам видео заставу за крај трке. Били смо под притиском и нисам могао да дозволим себи да правим грешке. Бранио сам се током целе трке и нисмо били толико брзи. Било је тешко концентрисати се. Сјајно је бити на подијуму", навео је Рикардо.

Следећа трка на програму је 25. јуна по улицама Бакуа, за Велику награду Азербејџана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар