Анализа: Шта значи овај бод и ко има најтежи распоред до краја?

Оно што није лоше јесте што код куће имамо зицере против Грузије и Молдавије, али зато у госте идемо директним конкурентима - Аустрији и Републици Ирској, где никако не смемо да изгубимо. . .

Фудбал 12.06.2017 | 22:00
Анализа: Шта значи овај бод и ко има најтежи распоред до краја?
Цео плен против Велса многи су унапред укалкулисали, али још једном се показало да не треба постављати ражањ док је зец још у шуми! Шалу на страну, наш тим по други пут у овим квалификацијама није успео да дође до победе пред својим навијачима и поново није успео да на плећа баци неку репрезентацију из првог шешира. Но то је друга прича...   

Оно што нас занима јесте шта овај бод значи уочи завршнице трке за Мундијал у Русији. Први утисак после бледог издања Орлова јесте да смо добро прошли. Резултат из Даблина (1:1) и те како нам је ишао на руку, тако да нам Ирци нису побегли, односно Аустријанци нам се нису приближили.

Тај меч завршен је пре него што је наш против Велса почео, па смо се понадали да бисмо победом могли да се осамосталимо на првом месту и практично једног кандидата - Аустрију - избацимо из трке, но добро... Како смо играли вечерас - добро смо се "удали". Када се подвуче црта морамо да будемо задовољни што смо и даље лидери групе Д, односно што Велс и Аустрија за нама заостају читава четири бода, а то уопште није мало на четири кола пре краја квалификација.

Сада нам остаје да погледамо какав нам је распоред. Оно што није лоше јесте што код куће имамо зицере против Грузије и Молдавије, али зато у госте идемо директним конкурентима - Аустрији и Републици Ирској, где никако не смемо да изгубимо. Што се гостовања тиче, нико нема тежа од нас. Ако тако гледамо онда се може закључити да је наш распоред најтежи, али да ли је баш тако? Преостала три кандидата за прва два места имају бар по једно "непријатно" домаћинство и потенцијалну мину, тако да... Тешко је на тај начин извагати. 

Наредни меч Орлови играју 2. септембра против Молдавије и ту не смеју ни да помишљају на кикс, а онда три дана касније како знамо и умемо да одолимо у Даблину. Са бар четири бода из та два дуела одбанили бисмо прво место.

Последња два кола? О том потом. Доста тога зависиће и од утакмице Велс - Аустрија, јер ће ту листа кандидата за Мундијал бити скраћена за једно име...

РАСПОРЕД ДО КРАЈА

СРБИЈА
Молдавија (Д)
Република Ирска (Г)
Аустрија (Г)
Грузија (Д)

ВЕЛС
Аустрија (Д)
Молдавија (Г)
Грузија (Г)
Република Ирска (Д)

АУСТРИЈА
Велс (Г)
Грузија (Д)
Србија (Д)
Молдавија (Г)

РЕПУБЛИКА ИРСКА
Грузија (Г)
Србија (Д)
Молдавија (Д)
Велс (Г)

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србија

12.06.2017 20:22

Рекох ја вама домет овим људима је четврто мјесто.

ОДГОВОРИТЕ