СП: Реми у Даблину по укусу Србије!

Фудбалери Републике Ирске и Аустрије ремизирали су 1:1 у Даблину, у шестом колу Групе Д квалификација за Светско првенство.  Идеално: Реми у Даблину који Србији много значи! Џонатан Волтерс пет минута пре краја погодио за Ирску против Аустрије - 1:1.

Фудбал 11.06.2017 | 20:20
СП: Реми у Даблину по укусу Србије!
Аустријанци су водили на Авива арени од 31. минута и гола Мартина Хинтерегера, али домаћину бод спасава Џонатан Волтерс пет минута пре краја.

Ирци су доминирали након водећег гола гостију, редале су се шансе Дафија, Меклина и Хулахана, али нису успевали да савладају Линднера.

С друге стране, Алаба, Јунузовић и Грилишч су имали добре ситуације да потврде победу Аустрије, али их нису искористили.

Овај резултат највише одговара селекцији Србије која би се евентуалном победом над Велсом (21х) осамосталила на првом месту и једном ногом била у Русији.

Ирска је лидер Групе Д са 12 бодова, једним вше од Србије, Аустрија је трећа са осам, а четврти је Велс са седам.

Претпоследња Грузија има три након ремија са Молдавијом 2:2. Молдавци су водили 2:0 до последњих 25 минута меча у Кишињеву, али нису успели да остваре прву победу.

Гинсари је донео вођство у 15. минуту, да предност је дуплирао Дедов у 36. Међутим, резервисти Меребашвили и Казаишвили у року од четири минута доносе Грузији поравнање и бод.

Ирци у следећем колу гостују Грузији 2. септембра, док Аустрија иде у Велс, а Молдавија стиже у Србију.



Један Ирцима, један Аустријанцима. Важно је за Србију да нико није узео три, иако је било шанси на обе стране. У Даблину, на крцатом Авива стадиону, острвска селекција је пет минута пре краја сачувала бод и прво место на табели Групе Д, бар док наша репрезентација на заврши дуел са Велшанима, али је важно што је спречила чету Марсела Колера да се врати у трку - 1:1.

Чинило се да ће Аустријанци вратити Ирцима мило за драго за новембарски пораз у Бечу, да ће ускочити у последњи воз за Русију, утисак је да поименце имају екипу која заслужује пласман на велико такмичење, али очито немају менталитет победника. Зато овај резултат одговара нашој репрезентацији, уочи завршна четири кола мундијалских квалификација.

Аустрија је повела голом Марина Хинтерегера, 25-годишњи штопера Аугзбурга је милиметарски прецизно реаговао после центаршута Давида Алабе из корнера и шмекерског пропуштања лопте кроз ноге Предла и Драговића. На тај начин је окончао 524 минута дугу серију без примљеног гола екипе Мартина О’ Нила пред својом публиком.

Ирци су се дуго мучили, али се не може рећи да су незаслужено стигли до ремија. До примљеног гола нису играли ништа, али кад су схватили да им клизи прво место јурнули су из све снаге ка Хајнцу Линднеру. Нису то биле смислене акције, међутим, сваки напад, уз хук с трибина, био је опасност по госте. Упорни Џонатан Волтерс чекао је шансу и коначно је дочекао у 85. минуту.

Нападач Стоука је у једној контри преварио Александра Драговића и погодио сам ћошак, а осим његовог умећа и егзекуције, гол иде на душу штоперу Аустрије, десетак минута раније пријавио је повреду колена, али није хтео да изађе с терена. Скупа цена жеље да помогне колегама.

Чак Аустријанци могу да славе, јер су добро прошли, пошто је судија у завршници, утисак је престрого, поништио гол Шејна Дафа за 2:1.

У другом сусрету наше групе Молдавија је пропустила сјајну шансу да забележи први тријумф у квалификацијама још од 15. октобра 2013. кад је савладала Црну Гору. Била је на добром путу, јер је водила 2:0 у Кишињеву, али су измене Владимира Вајса уродиле плодом.

Словачки стручњак на клупи Грузије у 65. минуту увео је Грегорија Меребашвилија, а некадашњи везиста Војводине му се у првој акцији одужио голом, да би пет минута доцније, још један резервиста, Казаишвили, донео бод Грузинима и спречио пад на последње место на табели.

У оквиру Групе И, Украјина је у Тампереу оправдала улогу фаворита и тукла Финску 2:1. Први гол за репрезентацију после годину дана дао је Јевген Конопљанка, да би победу 15 минута пре краја обезбедио доскорашњи млади репрезентативац Артјом Беседин.

Група Д, 6. коло:

Ирска – Аустрија 1:1 (0:1)
Волтерс 85 – Хинтерегер 31

Молдавија – Грузија 2:2 (2:0)
Гинсари 15, Дедов 36 – Меребашвили 66, Казаишвили 79

21:00 Србија – Велс

Табела:
1. Ирска 6 3 3 0 8:4 12
2. Србија 5 3 2 0 12:6 11
3. Аустрија 6 2 2 2 9:8 8
4. Велс 5 1 4 0 8:4 7
5. Грузија 6 0 3 3 6:10 3
6. Молдавија 6 0 2 4 4:15 2

ГРУПА Г

20.45 Македонија - Шпанија
20.45 Израел - Албанија
20.45 Италија - Лихтенштајн

Група И

Финска - Украјина 1:2 (0:0)
/Похјанпало 71 - Конопљанка 51, Беседин 75/

20.45 Исланд - Хрватска
20.45 Косово - Турска

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар