Са Пинто (опет) наслиједио Сашу Јанковића!

Португалски стручњак други пут у каријери дошао у клуб који је претходно напустио Александар Саша Јанковић.  Опробан рецепт - Са Пинто мења Јанковића! Португалски стручњак нови је тренер Стандарда из Лијежа.

Фудбал 12.06.2017 | 14:15
Са Пинто (опет) наслиједио Сашу Јанковића!
Стандард из Лијежа је нашао тренера за наредну сезону.

То ће бити португалски стручњак Рикардо Са Пинто (45) који је тако наследио још једног бившег тренера Црвене звезде. Занимљиво, Са Пинто је постао шеф стручног штаба црвено-белих 2013. године након одласка Јанковића, а сада је наследио српског тренера и у Белгији.

Бивши нападач репрезентације Португала је након Звезде радио у Офију, Атромитосу, Белененсешу, Ал-Фатеху, па опет Атромитосу, и нигде није оставио неки дубок траг.

Са Пинта је стога вероватно препоручила играчка каријера на крају које је носио и дрес белгијског тима, у позним играчким годинама, док је пре тога играо за Салгуеирос, Спортинг и Реал Сосиједад, док је одиграо и 45 мечева за национални тим Португала.

На званичном сајту се не наводи на колико година је договорена сарадња, али би требало рећи да је Стандард из Лијежа променио 11 тренера од 2010. године.

Стандард је сезону 2016/17 завршио тек на деветом месту!

Рикардо Са Пинто има нови клуб - у питању је белгијски великан Стандард из Лијежа. Као и када је својевремено долазио у Црвену звезду, и овај пут ће бити ангажован после српског колеге, Александра Јанковића.

На званичном сајту белгијског клуба, међутим, не наводи се дужина уговора који је Португалац потписао.

Претходни ангажман Са Пинто је имао у грчком прволигашу Атромитосу са којим је недавно раскинуо уговор. Тамо је провео пола сезоне, а претходно је од јула 2016. до зиме ове године играо за Ал Фатех из Саудијске Арабије.

Занимљиво, португалски тренер је играчу каријеру завршио баш у редовима великана из Лијежа и то у сезони 2006/07.

Иначе, Стандард је имао неуспешну сезону пошто је у шампионату Белгије освојио девето место и није изборио пласман у европска такмичења.

Управа клуба из Лијежа је у априлу ове године одлучила да прекине сарадњу са Јанковићем и од тада је била у потрази за новим решењем. Са Пинто није био прва жеља, али је неколико кандидата пре њега одбило да дође у Лијеж.

Стандард ће бити осми клуб у тренерској каријери Португалца, а поред Звезда, Атромитоса и Ал Фатеха, још је водио Униоао Леирију, Спортинг Лисабон, ОФИ и Беленесеш. Највећи успех у досадашњој тренерској каријери био је пласман у финале Португалије у сезони 2011/12.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар