СП: Енглези наслиједили Србе на крову свијета!

Фудбалска репрезентација Енглеске до 20 година освојила је титулу првака света у Јужној Кореји.  После Срба, Енглези шампиони света! 

Фудбал 11.06.2017 | 17:00
СП: Енглези наслиједили Србе на крову свијета!
Селекција Пола Симпсона је у финалу у Сувону савладала Венецуелу са 1:0.

Меч је решио фудбалер Евертона Доминик Калверт Луин, голом у 35. минуту сусрета.

Фудбалери Венецуеле су у 74. минуту имали велику прилику да изједначе, али Алберто Пенаранде није успео да искористи једанаестерац.

Енглези су у групној фази остварили две победе уз реми против Јужне Кореје, Аргентине и Гвинеје, док су у нокаут фази савладали Костарику 2:1, Мексико 1:0 и Италију 3:1.

У утакмици за треће место Италија је победила Уругвај после извођења пенала 4:1. Најбољи стрелац турнира је репрезентативац "Азура", крило Јувентуса Рикардо Орсолини са пет голова.

Пре две године, млади српски фудбалери донели су у Београд титулу шампиона света у узрасту до 20 година. Овог лета, та престижна титула одлази у Лондон, где ће је однети највећи таленти Енглеске.

У-20 селекција "Гордог Албиона" освојила је у недељу Светско првенство у свом урзасту, победивши у финалу Венецуелу 1:0. У великој утакмици за трофеј, у јужнокорејском граду Сувон, гол одлуке постигао је играч Евертона, Доминик Калверт Луин, у 35. минуту.

Венецуеланци су имали шансу да изједначе, али Алберто Пенаранде није успео да искористи једанаестерац.

Енглези су осим шампионског трофеја однели кући и индивидуална признања. Доминик Соланке, таленат Ливерпула, добитник је Златне лопте, а Златна рукавица отишла је у руке Фредија Вудмана, бисера Њукасла.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар