Мото ГП: Довициозо "украо" Хонди побједу на Каталуњи!

Возач Дукатија Андреа Довициозо славио је на Великој награди Шпаније на Каталуњи у Мото ГП шампионату.

Остали спортови 11.06.2017 | 16:30
Мото ГП: Довициозо "украо" Хонди побједу на Каталуњи!
Италијан је стартовао као седми у Барселони у недељу, али је успео да у финишу престигне Данија Педросу и актуелног шампиона Марка Маркеса, за другу узастопну победу у сезони.

Очајан дан на Каталуњи имали су возачи Јамахе, Валентино Роси је стигао осми, док је лидер Мото ГП шампионата Маверик Вињалес био тек десети.

Иза две Хонде без победничког постоља остао је Довициозов тимски колега Дани Педроса, иако је кренуо са пол позиције, пети је био Јоан Зарко, шести Јонас Фолгер, седми Алваро Баутиста, а између две Јамахе нашао се Ектор Барбера на Дукатију.

Педроса је чувао лидерску позицију у уводним круговима, али након што је Маркес после контакта са Данилом Петручијем обишао ривала, Хорхе Лоренцо је преузео прво место.

У међувремену, Маркес такође обилази тимског колегу из Хонде Педросу, па је било јасно да Лоренцо неће моћи дуго да опстане на челу каравана.

На 20 кругова пре краја Маркес на одушевљење својих навијача обилази земљака, а испред Лоренца улеће и Педроса. Возач Дукатија је наставио да пада, јер га обилази и тимски колега Довицизо, који је максимално користио снагу свог мотора и константно напредовао од старта трке.

Победа на Муђелу му је очигледно додатно подигла самопоуздање, па је Италијан брзо сустигао Хонде којие су предводиле трку. На 13 кругова пре краја дисао им је за врат.

Довициозо је максимално искористио борбу за прво место, након што се Педроса вратио на чело, и Италијан обилази Маркеса, појачава темпо и девет кругова пре краја обилази и другог Шпанца те стиже на прву позицију.

Маркес је у међувремену дошао до другог места, али како се ближио крај трке, тако је Довициозо повећавао разлику на свом Дукатију испред Хонде.

Другом победом у низу, четвртом у девет година у Мото ГП, Довициозо се укључио у борбу за титулу јер је на свега седам бодова иза лидера Вињалеса, а 21 испред Росија.

Осма трка Мото ГП шампионата на програму је 25. јуна у Асену за Велику награду Холандије.

ВН Шпаније, Каталуња:

1. А. Довициозо (Дукати) 44:41,518 минута
2. М. Маркес (Хонда) +3,54 секунди
3. Д. Педроса (Хонда) +6,77
4. Х. Лоренцо (Дукати) +9,60
5. Ј. Зарко (Монстер Тецх 3) +13.83
6. Ј. Фолгер (Монстер Тецх 3) +13.92
7. А. Баутиста (Аспар) +16,76
8. В. Роси (Јамаха) +20,82
9. Е. Барбера (Авинтија) +23,95
10. М. Вињалес (Јамаха) +24,18

Мото ГП, пласман:

1. Маверик Вињалес (Јамаха) 111 бодова
2. Андреа Довициозо (Дукати) 104
3. Марк Маркес (Хонда) 88
4. Валентино Роси (Јамаха) 83
5. Дани Педроса (Хонда) 68

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар