Бирчевић хоће да остане у Партизану!

Имам опцију у уговору, да видим шта клуб жели.  „Било би ми криво да се опростим на овај начин“, каже крило црно-белих.

Кошарка 12.06.2017 | 21:30
Бирчевић хоће да остане у Партизану!
Партизан је у петак увече у Железнику добио један од најозбиљнијих шамара у 21. веку, јер испадање од ФМП-а у полуфиналу домаћег плеј-офа само тако може да се назове.

Крилни центар црно-белих Стефан Бирчевић, међутим, сматра да је сезона, до последње две утакмице са Пантерима била добра, с обзиром на околности које су окруживале клуб.

„Криво ми је да овако завршимо сезону. Мислим да нисмо заслужили на овај начин, поготово што смо у АБА лиги дуго били близу другог места, а и у Суперлиги смо били убедљиво други", рекао је репрезентативац Србије.

Према његовим речима, црно-белима се „нису поклопиле све коцкице“. 

„Било је доста успона и падова. Оно у купу нас је пореметило, тамо смо имали неку шансу. Пола екипе је добило салмонелу, месец или два смо били без неких играча. Стално смо се враћали, па мењали, а неки играчи се касније нису ни прилагодили. Неке коцкице се нису склопиле, пре свега да избацимо Цедевиту у АБА лиги, сада и ФМП."

Упитан на које конкретно „коцкице“ или околности мисли, Бирчевић је навео:

“Мислим пре свега на куп и на то што се Френк и Гордон нису уклопили. До ове утакмице сезона је била квалитетна с обзиром на буџет са којим смо располагали. Ипак, нисмо смели да дозволимо овакав пад. Јако ми је криво и тешко да овако завршим сезону у Партизану."

Говорећи о полуфиналној серији против Пантера, крилни центар Партизана рекао је:

„У првом мечу смо имали шансе да добијемо, нисмо их искористили. Примили смо много поена. У другој утакмици је ФМП био бољи. Имао је више енергије и концентрације. Нисмо били ни близу победе."

Бирчевић је ове сезоне, уз Вила Хечера и Новицу Величковића, био најбољи играч Партизана. Не зна да ли ће и следеће сезоне носити црно-бели дрес.

„Имам ту „плус један“ опцију у уговору, али шта ће бити стварно не знам. Требало би да седнемо и причамо, видимо шта ће да се дешава у клубу наредних дана“.

Због могућих обавеза у репрезентацији Србије, Бирчевић се нада да би ситуација око његове будућности у клубу требало да јаснија што пре.

„Не знам кад је окупљање државног тима. Не размишљам док ме селектор не буде звао, али увек сам спреман за то. Надам се да ће до тада ствари бити јасне,  никад нисам волео да у току припрема или првенства тражим клуб."

Његова жеља није спорна, изгледа да је лоптица сада у дворишту управе клуба.

„Наравно да бих желео да останем. Све зависи какве су амбиције клуба и шта Партизан жели даље. Мени би било криво да се на овај начин опростим од Партизана“, јасно је поручиоСтефан Бирчевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар