Анализа: Земљотрес у Милану - враћа се Златан?!

Тражи се и „десетка“, одбијена прва понуда за Краља асистенција! Мино Рајола спремио паклени план! Други менаџер запретио председнику: На овај или онај начин - играч иде у Милан!

Фудбал 12.06.2017 | 21:00
Анализа: Земљотрес у Милану - враћа се Златан?!
Прелазни рок у Мичану достиже тачку кључања, Милан је спремио најјаче ударце за крај. После Мусакија, Кесија и Родригеза сада стижу звучна имена, а врхунац би могао да буде сензационални повратак Златана Ибрахимовића!

Ово треба узети са резервом, јер је вест објавио торински Тутоспорт, најмање поуздан од три спортска дневника на Апенинима. Али неке околности упућују да би могло да дође довеликог повратка Ибре у Милан пошто је Манчестер Јунајтед решио да га не задржи и не искористи опцију о још једној години из уговора. Ибра ће од 1. јула бити слободан играч...

План је смислио Ибрин менаџер Мино Рајола и поставио га као услов пред управу Милана.Рајола држи кључ у рукама око новог уговора Ђанлуиђија Донаруме што је Миланово најважније питање овог лета. Клуб је дао Рајоли и Донаруми рок до 13. јуна да дефинитивно одговоре на уговор вредан близу 5.000.000 евра по сезони. Лукави Рајола се досетио како да услови Росонере. Донарума ће потписати ако Росонери врате Златана?!

Али проблем је што се Ибрахимовић никако не уклапа у визију новог руководства Милана. Има 36 година, повређен је и неће заиграти пре октобра. Има огромну палту, Милан може да му да понуди четири или пета пута мање од оног што је зарађивао на Олд Трафорду (22.000.000 евра за годину дана). Галијани је хтео да га врати прошлог млета, али је и тада плата била проблем.

Међутим, Ибрахимовић има жељу да се врати у Милан и то је рекао када је пре пет година у пакету са Тијагом Силвом напустио Милан и прешао у ПСЖ. Обојица играча су тада били незадовољни трансферима јер су желели да остану, али их је Галијани продао под финансијским притиском јер је морао да попуни буџет.

Ибрахимовић је тада истицао да је био срећан у Милану и да је желео тамо да заврши каријеру. Због породице је желео да остане у Италији и нада се да би на крају каријере могао опет да заигра за Росонере.

Међутим, Миланов план је био да летњи прелазни рок крунише неким нападачем високе калсе који је млађи од Ибрахимовића. На листи жеља су имена Обамејана, Морате, ДијегаКосте, Белотија и Андреа Силве. Обамејан и Коста су нереални због високих плата и Габонац се већ договорио са Пари Сен Жерменом. Мората неће у Милан, а Белоти је прексуп јер Торино тражи 100.000.000 евра. Силва је ризик јер је још млад и скуп за свој године. Па би можда Ибрахимовић и могао да буде решење. Али проблем је што не може да игра до октобра и што се не зна да ли ће после такве повреде и паузе бити опет онај стари. Питање је да ли би Монтела ризиковао само са Лападулом на почетку сезоне јер се очекује продајаБаке. Такође, питање је и како би се екипа после почетка сезоне привикавала наИбрахимовића. Он уме да саиграче претворе у таоце и да подреди екипу себи. А то није оно што ново руководство Милана жели...

Много је ту препрека, али Рајолу не треба потценити. Као ни Миланов притисак да задржиДонаруму.

У међувремену, Милан јури на још неколико страна. Поред нападача им је потребан офанзивац на левој страни уместо Деулофеуа и десни бек.

Кандидати да замене Деулофеуа су прво били Папу Гомез, а онда Кеита Балде. Међутим, од Гомеза се одустало, а Кеита жели у Јувентус и није пристао на понуду Милана иако је Лацио дао зелено светло за трансфер тежак 25.000.00. Тако се Милан експресно окренуо ка Швеђанину Емилу Фосрбергу. Он је идеалан кандидат да попуни место на левој страни Милановог напада. Може да игра као „десетка“, може и крило, а може и повученије у везном реду. Претходне сезоне је експлодирао у РБ Лајпцигу и био њихов најбољи играч у сензационалној дебитантској сезони у Бундеслиги. Сезону је завршио са осам голова и чак 22 асистенције по чему је био број један у немачком шампионату.

Милан жели Форсберга и ангажовао је агента Ђакома Петралита који је најпознатији у манџерском свету као посредник за спајање италијанских и немачких клубова. Он је  у Лајпциг однео понуду вредну 18.000.000 евра коју су Немци глатко одбили. Желе минимум 30.000.000 евра за свог најбољег играча. Уствари, желе да том ценом отерају Милан јер они најрадије не би продали Форсберга што су рекли и Ливерпулу када се Клопинтересовао за Швеђанина. Чека се нова Миланова понуда...

У међувремену стижу вести да се искомпликовао већ договорен трансфер Лукаса Биље из Лација и да би уместо њега могао да дође Криховјак којег желе Интер и Рома или прексупиТолисо Лиона. Мада је Биља и даље ближи селидби у Милан него останку у Лацију.

Још један велики приоритет Росонера је десни бек Андреа Конти из Аталанте са којим су се договорили, али клуб из Бергама је зацепио цену.  Контијев менаџер Марио Ђуфреди је љут због тога на Аталанту.

„Конти ће прећи у Милан - на овај или онај начин. Али ће сигурно прећи! Подсетио бих председника Перкасија на обећање које нам је дао када смо потписивали нови уговор. Играч иде у Милан!“, запретио је агент руководству Аталанте које је на почетку истакло нереалну цену од 30.000.000 евра.

Кључа у Милану ових дана, чекају се три појачања за комплетирање састава за наредну сезону... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар