Видео - Жили послије инцидента: Осјећам се јако лоше!

Помоћник Мехмеда Баждаревића Стефан Жили изјавио једа се осјећа јако лоше јер је након утакмице на "Билином пољу" ударио репрезентативца Грчке и избио му зуб, али је нагласио и да је кривица обостана пошто је реаговао у самоодбрани.

Фудбал 11.06.2017 | 18:45
Видео - Жили послије инцидента: Осјећам се јако лоше!
Једна од тема свјетских медија је и туча на зеничком "Билином пољу" између фудбалских репрезентативаца Босне и Херцеговине и Грчке, које су "закували" Един Џеко и Костас Манолас.

На једном од снимака из Зенице види се и да је помоћник селектора Стефан Жили ударио грчког фудбалера у самоодбрани...



Управо се француски тренер огласио по први пут послије инцидента у изјави за грчки ЕРТ.

"Више од 30 година сам у фудбалу као играч и као тренер. На крају утакмице видио сам много напетости између играча и покушао сам да их раздвојим. Видио сам током читавог дана да сви осуђују мој потез, гледао сам и видео и не могу да вјерујем да сам онако реаговао. Није истина да сам ја био најагресивнији у тој цијелој ситуацији. Ђианоти је био веома љут. Био је најагресивнији. Покушао сам да га смирим, али је он наставио бити агресиван и онда сам учинио то што сам учинио. Волио бих да сам га видио данас и да му упутим извињење", изјавио је Жили и додао да ће покушати да ријеши овај случај заједно са Савезом, који је упутио извињење Фудбалској асоцијаји Грчке.

"Стварно жалим због свега што се десило, а фудбалеру желим брз опоравак. Ипак, одговорност за овај случај сносе обје стране. Ја сам одговоран и не бјежим од тога, али имајте на уму да смо у току утакмице изгубили два играча због повреде. Искрено, осјећам се јако лоше. Нисам спавао никако. Још не могу вјеровати да се то догодило, а догодило се".

Меша: Ударац из страха

Селектор "змајева" је нагласио да је Жили реаговао из страха. "Ударио га је из страха. На снимку се јасно види да је грчки играч трчао према нама. Према мени, Едину Џеки, Жилију...Не знам ни ја, али Стефанова реакција је била инстинктивна и у самоодбрани. Видио је нападача и хтио да га заустави".

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пале

11.06.2017 17:12

Грци браца православна

ОДГОВОРИТЕ