Протест удружења "Швицарац"

Чланови Удружења УКК Швицарац БиХ данас су блокирали рад новоотворене Хyпо-Аддико банке на Ферхадији 1 - Сарајево.

Босна и Херцеговина 10.06.2017 | 14:03
Протест удружења "Швицарац"
Готово 100 чланова овог удружења окупило се испред банке, а они су у Сарајево дошли из свих градова ФБиХ те су рекли да је ово њихов задњи вапај за спас јер су годинама у дужничком ропству.

Испред банке се налази 20-так чланова, а унутра је њих много више, који су блокирали шалтере с уплатама по пет фенинга на рачуне чланова удружења.

Деложације из станова

Испред банке налазе се два радника обезбјеђења, а чланови УКК најављују да ће банку блокирати све док им неко не обећа да ће њихови проблеми бити ријешени.

У близини пословнице су и два припадника МУП-а КС, а очекује се да би, како незванично сазнајемо, број припадника МУП-а могао бити повећан јер пословница ради до 13 сати, а чланови УКК најабљују да ће банку "окупирати".

На овај начин желе скренути пажњу на поступајући однос Хyпо-Аддико банке кроз деложације из својих станова и кућа корисника кредита никад виђенога ЦХФ-а, као и индолентан однос ентитетских законодаваца наспрам својих грађана, те непоштивање пресуда (више од 1.100) од стране споменуте банке изречених на општинским судовима старим и више од четири године. Исте пресуде су по жалби банке завршиле на вишим судовима, који исте, из њима познатих разлога, не рјешавају, објаснили су из УКК Швицарац.

Како су навели од почетка 2017. године 30 породица деложирано је из својих станова, а задња међу њима Гордана Тодоровић што је био и окидач за ове протесте.

24 члана се убила

Нагласили су да су се 24 члана овог удружења убила зато што нису могли да отплате дуг. Од надлежних у БиХ траже да ријеше проблем и да кредит враћају као и остали грађани наше земље, а не више од дупло.

Поручују да ће, уколико данашњи апел не уроди плодом, организовати веће протесте јер су доведени у ситауцију да ће њихове породице морати просити ако се нешто не подузме.

Подршку им дају грађани Сарајева. који су оцијенили да је овакво нешто ван сваке памети.

Дураковић: Није искључено да преноће у банци

Кемал Дураковић, предсједник удружења "Швицарац". новинарима је рекао да ови људи траже неког од федералних парламентараца или било кога с ким могу разговарати.

- Није искључено да и преноће у банци. Дат ћу све од себе да их одговорим од овога и да одемо кући. Ипак, морате разумјети и њих јер је људима дошло до гуше - казао је Дураковић.

(Вијести)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дзони

10.06.2017 12:18

Е ови људи су заиста зртве силних превараната,а прво од дрзаве која је омогуцила да банке раде ста хоце,односно да отимају од зираната а награде оне монструме који су потросили паре!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

10.06.2017 12:20

Срећна вам борба, судијама наређено да несмију судити против банака, криминалци имају државу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нкп

10.06.2017 12:23

Ја ове људе не контам..Па засто нисте читали ста потписујете..Дал би да је франак пао вратили разлику новца банци???Би вратили ал замало..

ОДГОВОРИТЕ