Меша: Добисмо батине, а судија не свира пенал!

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић изјавио је послије ремија са Грчком (0:0) у Зеници да је судија Никола Рицоли морао да досуди једанаестерац за "змајеве".  "Тешко је било играти против репрезентације која не жели играти фудбал", истакао је Мехмед Баждаревић, селектор БиХ након вечерашњег ремија са Грчком (0:0) у Зеници у мечу шестог кола Групе Х квалификација за СП ”Русија 2018”.  Скибе: Играли смо чврсто, али не и прљаво! "Веома сам задовољан освојеним бодом, мада до краја квалификација све је још отворено, односно ништа није ријешено", рекао је Михаел Скибе, селектор Грчке након 0:0 у Зеници са БиХ.

Фудбал 10.06.2017 | 08:00
Меша: Добисмо батине, а судија не свира пенал!
"Змајеви" су у петак у веома тврдој и нервозној утакмици освојили само бод у дуелу са незгодним "хеленима" (0:0) што је удаљило Баждаревићев тим од пласмана на Мундијал 2018. године у Русији.

"Нисмо добили од Грка превише простора, већ смо морали сами да га створимо. Знали смо да ће Грци играти агресивно и прљаво, двојица наших су завршили у болницу. Били смо и ми агресивнији у наставку, али нам је недостајао погодак. И те ране су нам пореметиле идеје у игри", рекао је Баждаревић и изразио жал што БиХ није успјела да забиљежи побједу.

Али, по његовом мишљењу, "змајеви" су били и оштећени због суђења Италијана Николе Рицолија.

"Да је био 'нормалан' судија, морао је свирати барем један пенал", додао је Меша.

На крају кратког разговора у камере БХТ 1, Баждаревић је појаснио и извођење резервисте Кенана Кодре из игре.

"Морали смо да изведемо нападача Кодру јер (Мухамед) Бешић игра на више позиција. На крају смо могли и да изгубимо. Било је шанси и за нас, али шта је ту је пробаћемо у преосталим мечевима да изборимо пласман на Свјетско првенство", закључио је Баждаревић.

"Они су дошли по оно што су освојили", истакао је Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине након вечерашњег ремија са Грчком (0:0) у Зеници у мечу шестог кола Групе Х квалификација за Свјетско првенство ”Русија 2018”.

”Тешко је било играти против репрезентације која не жели играти фудбал. Наш почетак није био убједљив и агресиван и добили смо батине у првих 30 минута. Бобреношћу, хтијењем, жељом, трчањем сам задовољан, а незадовољан сам резултатом, са двије тешке повреде играча и суђењем”, рекао је Баждаревић, додавши:

”Суђење је било против мале земље. Међутим, морали смо бити убједљивији, тачнији и течнији у пасовима, отворити утакмицу раније с голом. Но, сада се морамо задовољити с неријешеним резултатом и идемо даље."

Послије утакмице, након што је Баждаревић вербално напао судију Николу Рицолија, дошло је до велике гужве на терену и физичког обрачуна играча, али су се страсти смириле након нешто више од минута, па није дошло до тежег инцидента.

”Знали смо шта нас чека...”, казао је Баждаревић, па се вратио на проблеме прије утакмице:

”Имали смо пуно проблема, пет отказа важних играча. Миралем Пјанић је играо са 60 посто капацитета."

Ипак, вјерује да БиХ може бити друга у Групи Х и пласирати се у бараж.

"Још четири кола су до краја квалификација. Белгија ће бити гост Грчке и вјерујем да могу побиједити и ми ту доћи у бодовну предност над Грцима. Ићи ћемо до краја. Вјерујем да можемо са четири побједе освојити друго мјесто у групи", поручио је Баждаревић.

Скибе: Играли смо чврсто, али не и прљаво! "Веома сам задовољан освојеним бодом, мада до краја квалификација све је још отворено, односно ништа није ријешено", рекао је Михаел Скибе, селектор Грчке након вечерашњих 0:0 у Зеници са БиХ.

Утакмица је била добра, борбена на сваком дијелу терена, рекао је Михаел Скибе, селектор фудбалске репрезентације Грчке након вечерашњих 0:0 у Зеници с Босном и Херцеговином.

С бодом из Зенице у шестом колу Групе ”Х” квалификација за Свјетско првенство ”Русија 2018” Грци су направили корак ка пласману у бараж.

”Веома сам задовољан освојеним бодом, мада до краја квалификација све је још отворено, односно ништа није ријешено”, казао је Скибе и додао:

”Желим брз опоравак вечерас повријеђеном Сенаду Лулићу, да се врати још бољи и јачи. Играли смо чврсто, али не и прљаво. У глобалу, Босна је била боља у првом полувремену, ми у другом и опет ћу поновити задовољан сам резултатом овдје."

Послије шест кола прва у Групи ”Х” је Белгија са 16 бодова, четири више од Грчке и пет у односу на БиХ.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лосе лосе

10.06.2017 06:29

Врли лосе је играла БиХ.И ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ