Анализа: Сјеча играча у Премијер лиги!

Златан, Тери, Навас, Сања, Клиши, Арбелоа…! Широка листа фудбалера који напуштају премијерлигаше овог лета!

Фудбал 11.06.2017 | 23:40
Анализа: Сјеча играча у Премијер лиги!
Врло узбудљив дан у Премијер лиги. Сви енглески прволигаши објавили су листе играча на које рачунају у следећој сезони (у овом тренутку), а на њима нема неколико врло озбиљних фудбалских имена.

Наравно, највише је одјекнуло име Златана Ибрахимовића, који после годину дана и 28 постигнутих голова одлази са Олд Трафорда, пошто су славни Црвени ђаволи одлучили да не искористе могућност продужетка сарадње на још годину дана, па су већ надомак завршетка трансфера Алвара Морате из Реал Мадрида.

Као што је још раније објављено, Џон Тери од наредне сезоне више неће носити капитенску траку и дрес лондонског Челсија, јер се договорио са челницима клуба са Олд Трафорда да је у овом тренутку растанак са Плавцима најбоље решење. Ипак, легендарни енглески ас је поручио да му се још игра фудбал, па ће бити врло занимљиво која ће му бити наредна дестинација. Помињали су се Кина и МЛС, док су из Премијер лиге најконкретнији до сада били Стоук и Кристал Палас.

Највећу чистку направио је Манчестер Сити, који се у истом тренутку опростио од Хесуса Наваса, Гаела Клишија и Бакарија Сање, на које Ђозеп Гвардиола више не рачуна у наредној сезони.

Јирген Клоп у следећој сезони неће рачунати на Лукаса Леиву, који је тако отворио простор за довођење још једног централног везисту. На списку Ливерпулових играча се наравно налази и млади српски репрезентатаивац Марко Грујић, што само потврђује да Немац озбиљно рачуна на бившег играча Црвене звезде.

Алваро Арбелоа после неславне сезоне у Вест Хему напушта Чекићаре, Џо Ледли одлази из Кристал Паласа, а Аруна Кона из Евертона. Списак важнијих играча који се овог лета опраштају од клубова из Премијерлиге заоркужио је нападач Арсенала Јаја Саного.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар