Прича која дрма Италију: Донарума и Реал Мадрид!

У причу би могао да уђе Мората!

Фудбал 10.06.2017 | 19:00
Прича која дрма Италију: Донарума и Реал Мадрид!
Од прегршт летњих сапуница које нас овог лета очекују на фудбалској пијаци, она око уговора  Ђанлуиђија Донаруме и Милана је до сада најинтересантнија. Недељама, да не кажемо месецима, влада неизвесност око останка најталентованијег голмана света у славном клубу.

Као што је познато, њему уговор истиче лета 2018. године и ово је последња прилика за Милан да га блиндира новим уговором и на њему гради темеље будућности. Међутим,Донарумин менаџер Мино Рајола игра трвдо и прљаво. Покушава да купи време, отеже у преговорима и ради Росонерима иза леђа, а млади голман ћути. Милан им је дао понуду која са бонусима износи близу 5.000.000 евра по сезони, али је Рајола одбио и тражио 8.000.000 евра годишње што би Донаруму учинили најплаћенијим играчем Серије А и најплаћенијим голманом на свету. Са дупло више пара од Ђиђија Буфона. Рајолини покушаји да Донаруму одведе у Јувентус су пропали због става играча да не жели да почини баш такву издају, али није пропала могућност да оде овог лета.

Сада је клупко почело да се одмотава. Италијански Скај јавља да је прави кандидат за довођење Донаруме заправо Реал Мадрид!

Најтрофејнији клуб света и првак Европе жели најталентованијег голмана планете и будућег суперстара. Звучи логично… Поготово што Флорентино Перез хоће промену на голу и неко веће име уместо Кејлора Наваса. Покушава да доведе Де Хеу, али Манчестер Јунајтед не попушта и одбио је 60.000.0000 евра. Сада је Донарума искочио у први план, а кошта мање од Де Хее.

Можда је због тога Реал и одбио Јунајтедову понуду за Морату, јер шпански нападач је приоритет Милана у овом прелазном року. Ако би Реал укључио Морату у посао заДонаруму, Милан би капитулирао. Наравно, Реал Мадрид би био велики изазов за младог голмана…

Иако ситуација није блистава, добро обавешетени извори на Апенинима јављају да и даље постоји шанса да Донарума потпише нови уговор са Миланом. Али под условом да убаци фиксну откупну калузулу и масне провизије за Рајолу у случају продаје. Такође, треба подсетити да Реалов председник Флорентино Перез презире Мина Рајолу и да не жели да послује са њим због чега је летос одустао од Пола Погбе.

Милан је дао рок од неколико дана свом голману да одговори на понуду за нови уговор. Почетком следеће недеље ће све бити познато… 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтрион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар