Капитен Украјине у Звездином фокусу!

Реч је о штоперу Дњепра Олександру Сватоку!

Фудбал 10.06.2017 | 17:45
Капитен Украјине у Звездином фокусу!
Можда због грешака у претходним прелазним роковима, а можда и због потребе нови спортски сектор Црвене звезде кренуће у реновирање тима од одбране. Већ данас на “Маракану“ стиже дете клуба Вујадин Савић, али и у случају позитивног исхода преговора саМитром Мркелом, он неће бити једини централни дефанзивац који ће врло брзо задужити опрему црвено-белих.

Као и обично руководство Црвене звезде грозичаво тражи квалитетног штопера у иностранству, а како сазнајемо у озбиљном фокусу је доскорашњи капитен младе репрезентације Украјине Олександар Сваток.

Дефанзивац рођен 1994. године понуђен је пре извесног времена црвено-белима, а повољна околност је што би на стадион “Рајко Митић“ могао да се пресели као слободан играч. Услед катастрофалне ситуације у украјинском Дњепру, клубу за који стандарно наступа од 2014.године.

Сваток важи за једног од најталентованијег дефанзивца Украјине. За младу селекцију те земље одиграо је 33 утакмице, постигао један гол и у последњем квалификационом циклусу био је капитен поменуте репрезентације. Наравно у Љутице Богдана су опрезни када је реч о квалитетима Сватока, пре свега због ужасних искуства са Томасом Фибелом иЕдсоном.

Поменути Сваток је играо за Дњепар и у сезони када је поменути клуб играо у финалу Лига Европе. Пре шест месеци имао је на столу конкуретну понуду хрватског шампиона Ријеке. Међутим, руководство Дњепра није желело да га пусти због борбе за опстанак. Како је клуб запао у велике финансијске проблеме Сваток ће овог лета променити средину. Отуда се налази у најужој конкуренцији да задужи Звездину опрему, заједно са још тројицом, углавном домаћих штопера.

Сваток је рођен септембра 1994. године. Висок је 185 центиметра и прошле сезоне је одиграо 31 меч за Дњепар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар