Додик жели да направи лажну историју

Замјеник пресједавајућег Дома народа Парламента БиХ Огњен Тадић (СДС) рекао је да је на  састанку ПИЦ-а јуче имао осјећај да представници међународне заједнице истински желе да предају на управљање БиХ домаћим политичарима али да домаћи политичари нису сигурни у то.

Босна и Херцеговина 08.06.2017 | 10:21
Додик жели да направи лажну историју
"У том простору настаје ситуација у којој се поставља питање ко има одговорност за стање у овој земљи. На једној страни постоји позивање на одговор домаћих политичара а с друге стране бављење детаљима типа о неком концерту у неком граду", рекао је Тадић јутрос у емисији Нови дан телевизије Н1.

Говорећи о концерту Томспона у Мостару је казао: "То што се некакав концерт одржава не говори да је БиХ више таква. Раније је био изузетак гдје нема таквог концерта. То што се све свело на питање инцидента говори да смо одмакли од стања отворених конфликата и примакли се томе да је дошло вријеме да канцеларија високог представника оде".

"Ми смо заједно закључили јуче да је Парламентарна скупштина БиХ преузела све своје надлежности да их на демократски начин обавља и да о томе говори чињеница да високи представник деценију није потегао Бонска овлаштења", казао је Тадић.

Навео је и како у БиХ постоје политички односи који су изванинституционални, од људи који имају новац и који управљају странкама у овој држави, који, како је рекао, као да нису пресретни због тих европских иницијатива и као да им више одговарају ови сада услови рада.

О закону о акцизама је казао: "Став људи који имају отпор према приједлозима своди се на сљедеће, а то је новац који ће неко морати да врати. Став представника америчке администрације је био: 'Да ли вама треба тај новац или не', и зато су нам наметнули тих 15 фенинга да би се могли осигурати. И даље постоје све сумње у акцизе и због тога сам увјерен да ће имати проблем у Парламентарној скупштини".

О томе да ли има избора без измјена Изборног закона је истакао: "Савез за имплементацију мира послао је поруку да избори не смију бити угрожени и то није порука само за Парламентарну скупштину, већ ту поруку прима и Уставни суд БиХ. Шокантна је ситуација која је посљедица нечег што ниједан појединац нема пресудни утицај и мислим да је то укоријењено у ставу народа којих се то непосредно тиче, који нису спремни да пристану на компромис. Ако остане оваква ситуација бошњачки гласачи ће подржати СДА која то не дозвољава ХДЗ-у, а хрватски гласачи ће подржати ХДЗ јер се борио па му неко нешто није дао".

Надовезао се поново на концерт Томпсона у Мостару и казао да тај концерт јесте детаљ једне шире слике, и да је повод рад Хашког трибунала који је, како је нагласио, споран 20 и више година, јер није дошло до помирења након пресуда. Навео је и како не оправдава концерт, али да је иначе против забрана.

О Студентском дому "Радован Караџић" на Палама је изјавио: "То је била предизборна злоупотреба 2014. која се поновила 2016. године. То је типично политичка прича послије које није лакше ни Караџићу ни његовој породици нити народу РС, као ни студентима. Додик жели да направи лажну историју, а о томе шта заправо жели ја би га желио питати у емисији".

О Влади РС је рекао: "Влада РС одавно нема углед који произлази из Устава РС јер она није сервис грађана већ је сервис једне групе људи или коалиционог партнерства које има власт у РС. Она не представља у пуном капацитету РС нити њене грађане. Међутим, и представници опозиције ако то знају морају водити рачуна шта у јавности шаље какву поруку. Догађај за Љубију показао је да та коалиција не функциноше".

На питање хоће ли напустити СДС, како су писали поједини медији, је одговорио: "То не зависи од мене и није ствар моје воље. Ја немам вољу да радим било шта што представља дисконтинуитет с политиком коју представљам годинама".

(Н1)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Мxо

08.06.2017 08:25

Знамо да је и теби криво на кума Цовица,организује концерт а свог кума и највецу пјевацку звијезду у цијелим Бакинцима а и сире није зовно да му гостује на истом. Стварно срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мxо

08.06.2017 11:55

Долази на концерт као гост вечери али то се чува од јавности као изненађење.

Name

Дјекна

08.06.2017 08:26

Ви сви само млатите празну сламу и стоци продајете маглу, за безобразно високе плате. А стока трпи, као и свака стока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.06.2017 10:36

Наставе ли они овако доци це сви до једног партизанима на исповјест,назалост другације не иде.

Name

Зозон

08.06.2017 08:41

Мој Оги ,залосно је то твоје размисљање.Ти као боље знас ста годи а ста не породици господина Карадзица.Па ваљда би његова церка одбила да се појави на отварању ако јој то смета.. Какве плитке изјаве и онда се цудимо сто СНСД глатко добија изборе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.06.2017 09:46

А у емисији је показао шта зна.

Name

Пале

08.06.2017 10:01

Његовој кцерки годи све гдје има суски.Назалост, од оца није наслиједила ни морал ни интелект.

Name

Минхен

08.06.2017 10:06

А што не критикујеш ,,Мектића, на рачун оног вица,,,јет ти то несмијеш рећ.

Name

ре зозон

08.06.2017 10:13

Па де нас едукујте како да прицамо и размисљамо. Ето посла за вас. Направите сајт на ту тему. Наплацујте ако треба. Ето зарадицете. Ал немој само да се сведе на то какве су коме уси, нос, зуби, требају ли коме пелене или пуцају у празно. Рузни масни дебели, или лепи паметни и неодољиви. Ајде не замлацујте нас висе прицом о ставовима који не прилице културном и цивилизованом свету. Данас је по вама изгледа нормална комуникација одраз плитке памети. Или оно, мотке у руке! Боље нам стоји или прилици? Па да не будемо јадни и залосни.

Name

Зозон

08.06.2017 12:22

Толики пост а опет необјасни срз проблема и Огијеву изјаву...

Name

Ре:Пале

08.06.2017 12:35

Морону све вас је претекла и моралом и интелектом. Зато вам и смета.

Name

@

08.06.2017 09:20

Чини ми се Тадићу да би ти било боље да се латиш адвокатуре, проусташки концерт у Мостару је апсолутно неприхватљив. Диљем Европе концерт тупсона је забрамњен, паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

земо

08.06.2017 10:19

КРТИЦА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

08.06.2017 10:28

Паметно цесто прица Оги, а некад и глупост као многи...

Name

Кумиц

08.06.2017 10:24

Па код нас је историја увек лазна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУСИЈА

08.06.2017 10:30

Цисте глупости, ко бре да препусти БиХ домацим политицарима? Зар неко мисли да це послије толико труда, напора и новца улозеног у окупацију сад да казу: "Господо, ми вам овде нисмо висе потребни, изволите васу дрзаву па је сами водите"?? Не, они це се повуци тек кад их из БиХ отјера нека јаца сила. Назалост нису они јуце досли. А те тврдје да Томспон не смета, али дом "Радован Карадзиц" смета, нису вриједне коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

08.06.2017 10:51

Ауторитет нема ста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОДД

08.06.2017 11:56

Огнејн Тадиц је цовјек ција памет и енергија треба овом народу. Један од ријетких који није дозволио да сњим манипулисе странка и да буде послусно куце појединих у СДС-у. Капа до пода за то. Остроуман цовјек, визионар и квалиететан у сваком смислу. Ал дзаба све то, кад такви људи у насем народу нису на цијени, нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЦЕ СВАСТА

08.06.2017 12:12

Хебаце њма самима тхомпсон маму на крају крајева зиви били па видили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.06.2017 12:47

Дајте људи дозволите нормалнима да казу сто имају реци,нико вам неваља а у стварности ви неваљате поцните себе мсло да згледате неваља вам Додик казете да је лазов лопов,неваља вам Тадиц зато сто зели реци истину па ста заправо хоцете.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

08.06.2017 14:52

Огњен је Додиков тројански коњ у СДС- у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадицу,

09.06.2017 11:57

какве везе има томсон са политиком и одлуцивањем РС-ке ти ниси при памети ,за кога лоборас"размисли..

ОДГОВОРИТЕ