Састанак о србима у региону

У Дому Народне скупштине Србије данас ће бити одржана сједница скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону на чијем дневном реду су положај и перспектива Срба у региону. Сједници ће присуствовати и замјеник предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ Младен Босић.

Србија 08.06.2017 | 08:54
Састанак о србима у региону
Члановима Одбора на сједници ће се обратити потпредсједник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић, савјетник премијера Србије за регионалну сарадњу и односе са вјерским заједницама Владимир Божовић, вршилац дужности помоћника министра спољних послова за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић и представник Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Вукман Кривокућа.

Из Скупштине Србије саопштено је да ће у раду сједнице учествовати и замјеник председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, представник Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац.

Учествоваће и народни посланик Самосталне демократске српске странке у Хрватском Сабору Милорад Пуповац, као и српски посланици у парламентима земаља региона и представници Срба из Црне Горе, Македоније, Румуније, Мађарске, Словеније и Албаније.

Сједницу је сазвао предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић, а одржаће се са почетком у 10.00 часова.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реално

08.06.2017 07:04

Кад год у Србији почну бринути о нама, Србима изван Србије, нама се нешто лоше деси. Не знам за вас, али мене је нешто страх. Не плашим се ја ни Бошњака, ни Хрвата, странаца... Мене је страх Срба, посебно оних из Србије... Да нас за неке, њима знане разлоге, не продају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безлични

08.06.2017 07:19

Треба извршити објективну анализу и поставити питање зашто у региону Срби имају највише спорних питања са комшијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

08.06.2017 08:30

Кад се ријесимо Додика ријесили смо све проблеме и са Београдим и Загребом и Сарајевом.Мајмун Лактаски ,лакта се вец двадесет година и прави своје царство.

ОДГОВОРИТЕ