Кикановић: Без мене ово љето!

Елмедин Кикановић неће овог љета бити дио кошаркашког тима Босне и Херцеговине.

Кошарка 09.06.2017 | 12:15
Кикановић: Без мене ово љето!
Нови селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић објавио је шири списак играча на које рачуна у предстојећим претквалификацијама за Свјетско првенство.

Како то обично бива, након списка почели су да стижу и откази. Међу првима, који су отказали наступ, је центар берлинске Албе Елмедин Кикановић. Разлог је повреда.

"Имам про­бле­ма с ко­ље­ни­ма и по­вре­да зах­тије­ва ми­ро­ва­ње уз те­ра­пи­ју, та­ко да ћу на­жа­лост про­пус­ти­ти ове прет­ква­ли­фи­ка­ци­је за Мун­до­бас­кет", пот­врдио је за "Не­за­ви­сне" Ки­ка­но­вић,иза којег је можда и најбоља сезона у каријери.

Цен­тар бх. ти­ма у Евро­ку­пу про­сје­чно је уба­ци­вао 14,8 по­ена по ме­чу. Још ефи­ка­сни­ји био је у ње­ма­чком шам­пи­она­ту, гдје је уба­ци­вао 15,6 по­ена по су­сре­ту.

Кикановић вјерује да ће "змајеви" прескочити прве препреке и без њега.

"Вје­ру­јем да ће­мо про­ћи у на­ре­дни круг ква­ли­фи­ка­ци­ја и шан­се за то су ви­ше не­го ре­ал­не. Мла­ди игра­чи ће има­ти шан­су да ра­де с је­дним од нај­бо­љих струч­ња­ка с ових прос­то­ра и си­гур­но је да ће им рад с Ду­ле­том мно­го зна­чи­ти. Се­ле­ктор Ву­јо­ше­вић је изу­зе­тан тре­нер и о ње­му нај­бо­ље го­во­ре ре­зул­та­ти ко­је је на­пра­вио и игра­чи ко­ји су ста­са­ли у врхун­ске игра­че под ње­го­вим ра­дом", за­кљу­чио је Ки­ка­но­вић.

Оку­пља­ње се­ни­ор­ске ре­пре­зен­та­ци­је за­ка­за­но је за 2. ју­л у Са­ра­је­ву, а прет­ква­ли­фи­ка­ци­је су на про­гра­му од 2. до 19. ав­гус­та. БиХ се на­ла­зи у гру­пи са Швед­ском, Јер­ме­ни­јом и Сло­ва­чком, а дви­је нај­бо­ље се­ле­кци­је сте­ћи ће пра­во нас­ту­па у ква­ли­фи­ка­ци­ја­ма.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар