Куријер: Новак се предао без борбе! Крив је ''гуру''!

Некадашњи најбољи играч света Џим Куријер сматра да се Новак 'предао без борбе' у четвртини финала Ролан Гароса, окрививши делом Пепеа Имаса за пораз.

Тенис 08.06.2017 | 08:15
Куријер: Новак се предао без борбе! Крив је ''гуру''!
"Новак се предао без борбе, иако има делом и до јаког ветра који је дувао. Он никако не воли да игра по ветру. Заиста је деловало да се помирио са поразом и пре него што је све било готово", каже Куријер.

Бранилац титуле у Булоњској шуми поражен је убедљиво у борби за полуфинале од Доминика Тим из Аустрије (7:6(5), 6:3, 6:0), због чега ће по први пут од 2011. године бити на трећем месту на АТП листи, а неће га бити у полуфиналу париског Гренд Слема после седам година.

Новак је одмах после меча рекао да људи не би требало да мешају Андреа Агасија, његовог новог тренера, који ће бити с њим и на Вимблдону, нагласивши да јепроблем у њему.

Агаси је само прву недељу провео с Ђоковићем у Паризу, због приватних обавеза у Сједињеним Америчким Државама, па су у боксу седели брат Марко, који има функицију тренера, и такозвани гуру из Шпаније.

"Проблем лежи у чињеници да он у тиму има некога ко све базира на љубави и миру, а део је вашег штаба преко годину дана, на шта ви не можете да се ослоните ако сте сатерани у ћошак", јасан је Американац.

Посебно је био мучан последњи сет, званично Новаков најслабији у каријери – пошто је освојио свега осам поена за 20 минута игре!

"Агаси је свакако неко ко уме да се избори са оваквим стварима, и верујем да ће Новаку поставити права питања како би увидео како може да избегне овакве ствари у будућности. Али, остаје питање звано 'Новак'. Од Вимблдона прошле године питања је толико много, пре свега у вези с тим шта се догађа с њим – на и ван терена", закључио је Куријер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxx

08.06.2017 06:58

Док је освајао није било вјетра, сад одјеном вјетар смета :С.

ОДГОВОРИТЕ