РГ: Шок - Новак без круне и другог мјеста! Рафа на Тима!

Бранилац титуле Новак Ђоковић елиминисан је у четвртини финала Ролан Гароса од Доминика Тима у три сета – 7:6(5), 6:3, 6:0.  Предаја Карењо–Бусте, Надал чека Тима! Рафаел Надал пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, пошто му је после 52 минута игре Пабло Карењо-Буста предао меч – 6:2, 2:0.

Тенис 07.06.2017 | 16:15
РГ: Шок - Новак без круне и другог мјеста! Рафа на Тима!
Био је ово шести међусобни окршај Србина и Аустријанца, а Доминик је уписао први тријумф.

Ипак, оно што је далеко већи проблем јесте да је Новак изгубио чак 1.640 бодова,због чега ће од понедељка можда бити и четврти играч света, што је пад за две позиције.

Такође, ово је први пут после седам година да освајач 12 Гренд Слем титула неће играти барем у полуфиналу 'Купа Мускетара', пошто је последњи пут 2010. стао у четвртини финала, када је кобан био још један Аустријанац – Јирген Мелцер, надокнадивши два сета минуса.

Тим ће се у петак борити за велико финале са Рафаелом Надалом, коме је Пабло Карењо-Буста предао меч после првог сета.

Србин је меч отворио уз мање осцилације, делом узроковане и ветром, али је брзо успео да се консолидује после претрпљеног брејк, да узврати истом мером и стигне до предности од 4:2.

Међутим, расположени Тим почео је да погађа са свих позиција, док је Ђоковића све више мучио први сервис, па смо после неколико минута поново имали егал ситуацију.

Али ни такво стање ствари није наговештавало оно што следи, посебно пошто је Новак на 5:5 у првом сету имао две везане сет лопте. Ипак, Тим то није дозволио, помогао му је и противник атипичним грешкама, а исто се може рећи и за тај-брејк који је уследио – када је Аустријанац казнио пропуштене шансе и кроз 'кишу' мини-брејкова стигао до вођства.

Уводни део меча трајао је чак 74 минута, што је обећавало велику борбу и у наставку, али од тога, нажалост, није било ништа.

Ђоковић је све више грешио из ситуација у којима то не чини превише, ни говор тела није обећавао, док је, с друге стране, Тим наставио да игра изузетно зрело – погађајући винер за винером.

Новак је допустио чак 15 брејк шанси ривалу, спасао их је девет, али је Доминик био неумољив – неутралисавши четири од шест.

Као кључан истиче се детаљ већ из другог гема другог сета, када је Ђоковић поново лошим сервисима себи закомпликовао живот. Два пута се извукао, али не и трећи.

Тиму као да је још само то недостајало, пошто је експресно отишао на 4:1, а после 40 минута игре стигао и на сет до победе каријере.

Било је евидентно да је Новак у потпуности инфериоран, да не зависи све од њега на терену, али је мало ко очекивао оно што се догодило у трећем сету. Ни тада није било немогуће направити преокрет, само што то Тим никако није желео да дозволи.

Изледа да је добро запамтио меч из Рима претпрошле суботе, када му је Ђоковић препустио свега један гем, пошто му је сада узвратио на бруталан начин.

Јесте Новак изгледао поптуно незаинтересовано, али то не умањује фуриозну серију Доминика – који три пута заредом одузима ривалу сервис, дозволивши му да освоји само свега два поена на његов сервис у целом сету!

Предаја Карењо–Бусте, Надал чека Тима! Рафаел Надал пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, пошто му је после 52 минута игре Пабло Карењо-Буста предао меч – 6:2, 2:0.

"Краљ" шљаке ће се у борби за финале састати са Домиником Тимом који је у три сета победио српског играча Новака Ђоковића.

Први сет обиловао је брејковима, пошто је од осам одиграних гемова, било чак седам брејкова. Само у првом гему није било брејка, када је Надал повео са 1:0.

Међутим, већ у наредном Рафа је успео да одизме сервис млађем Шпанцу, а до краја сета у сваком гему видели смо брејкове – некарактеристично за мушки тенис.

При резултату 5:2 Буста је био на сервису, а Надал је четврти пут успео да одузме сервис 21. играчу света, чиме је добио сет са 6:2.

На паузи између два сета Карењо је затражио медицинки "тајм-аут" и тада се видело да нешто није уреду са њим. Успео је да настави меч, али је после само два одиграна гема морао да преда Надалу.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пољак

07.06.2017 14:28

Новак пост’о лузер :-).

ОДГОВОРИТЕ