До јуче старлета а данас конзул

Мила Опалић, блиска Социјалистичкој партији Србије, после само неколико дана рада у Министарству спољних послова добила је премештај у Амбасаду Србије у Стокхолму, сазнаје незванично "Блиц".

Србија 07.06.2017 | 07:58
До јуче старлета а данас конзул
Том листу претходних дана јавило се више запослених у МСП који негодују због именовања Опалићеве јер је реч о месту које би многи запослени у Министарству који раде годинама радо прихватили. Како "Блиц" сазнаје, Опалићева је својевремено била на једној од високих позиција у Јавном предузећу "Србијашуме", одакле је прешла у МСП, а сада се спрема да се отисне у дипломатију.

- Опалићева у Министарству ради нула година, нула месеци и пет дана. Успело јој је што мало коме пође за руком. Сели се у Стокхолм на место конзула - првог саветника - каже извор "Блица" који је имао увид у њено решење о новом радном месту.

Опалићева, према речима нашег саговорника из МСП, није завршила Дипломатску академију, а недавно је укинула профиле на друштвеним мрежама. На њеном "Линкедин" профилу, који је такође закључан, стоји да је радила као "депутy дирецтор", односно заменик директора у "Србијашумама".

Иначе, конзул - први саветник убраја се у групу високих звања, две позиције испод амбасадора.

Други извор из МСП каже да је "ненормално да ту позицију добије неко ко је јуче дошао у Министарство, као и да запослени на том месту имају високе плате".

- Сигурно неће примати испод 2.500 евра и не више од 4.000 евра. У МСП ће вероватно покушати да представе да ради за 1.100 евра, да је отишла као испомоћ и да ће се вратити после шест месеци када заврши посао због којег је послата тамо, али то су само изговори које унапред спреме за све који преко високе политичке или неке друге везе оду на службу у иностранство. Чак и да постоји потреба да се шаље испомоћ, толико је дипломата у МСП који су заслужили пре ње да оду тамо - каже саговорник листа.

Извори "Блица" из МСП тврде и да су решења која добијају они који иду у премештај измењена у односу на раније.

- У решењима више нигде не пише колико имате радног стажа, шта сте завршили и које језике говорите, што је у прошлости било правило. Зашто је то урађено, није тешко закључити - наводе наши саговорници.

Именовање Опалићеве поново покреће питање кадрирања у МСП и у српској дипломатији, као и имиџа људи који нас у свету представљају. Након серије старлета, а онда и непотизма најразличитије врсте, нови гафови овог типа сасвим сигурно нам нису потребни.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Игор

07.06.2017 06:18

То смо ми. Гомила старлета, татиних и маминих дебила а остало су овце које то све плацају . Једини излаз је револуција да се ријесимо феудализма па онда капитализам и трзисна економија. То је природан редослијед којим су исле сад развијене и јаке нације. Е а посто од револуције нема ниста танко намазите пастету и трк на посао код својих "газда" за смијесне паре !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но1

07.06.2017 10:36

Па чекајте она се зове ОПАЛИЋЕВА.све речено.

Name

политика

10.06.2017 02:03

Србијанска политика - курвинска посла. Она иде у истурено одјељење. Миндза заврсава послове.

Name

Кокерке

07.06.2017 06:20

Ха ха колико је таквих које су се удомоћиле на основу дупета и тијела....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

07.06.2017 06:26

Ради она неке ствари добро и све је ту од дипломе до стаза и заслуга да пресели у МСП није ни прва ни задња сто јој опалило на тај нацин. Тако то иде од масаза по канцеларијама до гугу по амбасадама итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рушка

07.06.2017 06:49

Хаха дај минђе и све мозе,безобзира на сколу или има или не!Тако је већина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

07.06.2017 09:55

Ста је ту цудно.код нас у згради владе пола старлета ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сан

07.06.2017 10:12

Презиме све говори... ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

07.06.2017 11:12

И ЦУДИМО СЕ СТО ПРОПАДАМО И НЕСТАЈЕМО. ЗБОГ ОНЕ СТВАРИ. ЛУДОСТ....