Спектакл: Музичка фонтана

Генерална проба музичке фонтане на Славији - уједно и највеће фонтане на целом Балкану.

Србија 05.06.2017 | 22:17
Спектакл: Музичка фонтана
Отварањем ове фонтане Београд постаје део ексклузивног круга светских метропола које имају једну такву атракцију, и то прво у овом делу Европе.

Вече пре свечаног пуштања у рад музичке фонтане на Славији грађани су се окупили се на поменутој локацији да би испратили њену генералну пробу. Многи су, по сопственом признању, врло изненађени, али пријатно.

Неки су чак подигли и дронове да би ухватили што бољи кадар. Песма Мајкла Џексона била је прва на репертоару, а свечаном почетку рада присуствују градски менаџер Горан Весић и градски архитекта Милутин Фолић.



Њима се придружио и градоначелник Синиша Мали, али и представници скоро свих општина.

Београђани су се окупили у великом броју да виде генералну пробу музичке фонтане. Грађани све време фотографишу фонтану, а сматра се и да ће овај објекат привући и велики број туриста.



Како је за портал СрбијаДанас.цом градски менажер Горан Весић рекао, реч је о "највећој фонтани на Балкану" која је "већ постала симбол Београда".

То је уједно и највећа фонтана на Балкану. Има 800 метара водених површина, 350 млазница и око 450 рефлектора - што у унутрашњем, што у спољњем прстену. Висина млаза је 16 метара. Музичка је и има своје сензоре за ветар. Има могућност покретања путем кинетике, односно тотема.



Ова фонтана има своје грејаче, то значи да ће она радити и зими, и све до минус 20 степени она најнормалније ради. То је једина таква фонтана у овом делу Европе.

Изградња фонтане је коштала 1,8 милиона евра, а произведена је у Грчкој.

Извор: Србија данас

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

yугословен

05.06.2017 20:43

МОЗДА ЈЕ ДВА ПУТА ВЕЦА ОД ОВЕ У ТУЗЛИ АЛИ ОД ПРИЈЕ 8 ГОДИНА РАДИ И ИМА И КЛЗАЛИСТЕ У СКЛОПУ ТОГ ТРГА СЛОБОДЕ И САДА ЦЕ БИТИ ЈЕДНО ПАНОНСКО ЈЕЗЕРО ЗА ЗИМСКЕ УЗИТКЕ СА ТОПЛОМ ВОДОМ БРАВО ТУЗЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

05.06.2017 20:47

Уместо ове глупости боље да су изградили подземне пешачке пролазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роцк

05.06.2017 21:30

Таман да народ има негдје да блене и да изгине,да је мени само знати који саобрацајни инзињери су дозволили такву глупост и одвлаце је пазње??? Није Бг једини са тим глупостима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало Су Закаснили

06.06.2017 05:28

Мали, каснис, нама Миле давно направио фонтану и он реко нај веца на балкану а ја само њему вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.06.2017 06:34

Додјите ви у Модричу да видите шта је фонтана.избушите шлауф и добро фактуришете.а Крекић вам плати.