Весели се враћа у НБА?!

Три америчка клуба озбиљно размишљају да ангажују Чеха!

Кошарка 07.06.2017 | 20:00
Весели се враћа у НБА?!
Јан Весели могао би поново да заигра кошарку под НБА обручима. Добре партије чешког кошаркаша у дресу Фенербахчеа са којим је недавно освојио Евролигу, поново су натерала НБА лигаше да се заинтересују за њега.

Како преносе специјализовани амерички кошаркашки сајтови, три тима размишљају о ангажовању Веселог. Ради се о Бруклинум Филаделфији и Даласу.

Весели је у првој НБА епизоди у каријери 2011. године отишао из Партизана у екипу Вашингтона, чији дрес је носио до 2014, када је трејдован у Денвер Нагетсе.

Није Чех блистао у најбољој кошаркашкој лиги на свету, просечно је бележио 3,6 поена и 3,5 скокова по утакмици.

У лето 2014. године одлучио је да се врати у Европу, на позив Жељка Обрадовића потписао за Фенербахче и потпуно се вратио у форму. Истовемено, прилично је доминантан играч у Евролиги и мало ко је у овом такмичењу претходних година успео потпуно да га заустави.

Фенербахче је са Веселим у тиму три године заредом играо на Фајнал фору, а прва титула стигла је крајем прошлог месеца када је турски клуб у финалу у Истанбулу савладао Олимпијакос. Претходно је Весели у полуфиналу дао 20 поена против мадридског Реала.

Ове сезоне Чех је био проглашен и за најкориснијег играча Евролиге у јануару, а просечно бележи 12 поена и 6,8 скокова у елитном континенталном такмичењу.

Истовремено, Весели је у овом тренутку један од најплаћенијих играча у Европи, али у уговора има откупну клаузулу у случају да се појави адекватна понуда из НБА лиге.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар