Матић: Најважнији меч, очекујем 40-50 хиљада људи!

Немања Матић сматра да је предстојећа утакмица са Велсом у квалификацијама за Светско првенство најважнија у новијој историји фудбалске Србије.

Фудбал 07.06.2017 | 16:30
Матић: Најважнији меч, очекујем 40-50 хиљада људи!
Фудбалери Србије играју у недељу од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду против Велса, у квалификацијама за Светско првенство 2018. године у Русији.

"Мамо прихватити улогу фаворита, не можемо рећи да нисмо фаворити на свом терену, али добро знамо да сви напредују, сви се труде и много улажу у фудбал. Очекујем узбуљиву утакмицу, за нијансу смо квалитетнији. Нису безвезе ставили квоту 1,70 на нас", рекао је Матић.

Фудбалер Челсија Матић је рекао да је много велшких играча из Премијер лиге стандардно у својим екипама, али да се резултат постиже само тимским радом.

"Ешли Вилијамс је одиграо целу сезону у Евертону, Џо Ален у Стоуку, Арон Рамзи је у Арсеналу, не знам кога бих издвојио да је одиграо најбољу сезону. Имају квалитетне појединце, али појединац не може ништа сам да уради, морају да играју као екипа, као и ми ако желимо добар резултат", додао је везиста Челсија.

Упитан о подршци навијача, Матић је рекао да је екипа заслужила подршку досадашњим резултатима.

"Квалификације смо почели без подршке какву смо очекивали, то је можда због ранијих резултата, али сигуран сам да су досадашњи резултати заслужили да нас дочека пун стадион, јер је ово најважнија утакмица у новијој историји фудбалске Србије и народ је то препознао. Резервисао сам 100 карата за своје пријатеље, а на стадиону очекујем 40.000-50.000 људи", рекао је Матић.

Његов младји брат Урош Матић позван је у репрезентацију.

"Велики је професионалац, 100 одсто је у фудбалу, има добрих фудбалских квалитета које је ранијих година скривао. Последњих годину, две је сазрео и ради праве ствари на терену", рекао је Немања Матић.

Новинари су питали Немању Матића шта би волео да има од онога што његов младји брат има, на питање је одговорио Урош: "Косу".

"Свако има своје квалитете, мислим да смо слични у игри, сви су коментарисали да се исто крећемо, а исто ходамо. Ја сам мало искуснији", рекао је Немања Матић.

Урош Матић, који игра за Копенхаген, рекао је да већину саиграча познаје и да му није било тешко да се адаптира на систем рада.

"Имао сам и брата поред мене, није било проблема. Није ми отежао, можда мало на почетку, али све је то део добре атмосфере", рекао је Матић.

Урош Матић је могао да игра за репрезентацију Македоније. Рекао је да је био гост тог Савеза, када је био у процесу добијања пасоша, али да се на томе завршило. Он је навео да му је велика част да игра за Србију.

Упитан о квотама за утакмицу, у којима се Србији даје већа шанса за победу, Матић је рекао да не треба да се бави квотама, већ да екипа треба да буде концентрисана да се добро припреми за утакмицу и освоји три бода.

"Ако буде пун стадион неће бити проблема са мотивацијом. Треба да им покажемо да играмо на свом стадиону од првог минута и да узмемо три бода", рекао је Урош Матић.

У квалификацијама Србија је прва у групи са 11 бодова, колико има и Ирска, док је Велс трећи са седам бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар