Сити кренуо у рушење свих рекорда!

Манчестер Сити доводи штопера од 80. 000. 000 евра! И његова плата ће бити рекордна. Сити нуди и играча у склопу трансфера. . .

Фудбал 07.06.2017 | 09:00
Сити кренуо у рушење свих рекорда!
После Бернарда Силве и Едерсона чији су трансфери завршени и Бенжамина Мендија чији потпис се очекује после репрезентативних обавеза, Манчестер Сити се фокусирао на штопера.

Гаврдиолина велика жеља Леонардо Бонући није реална мета ни овог лета и зато ће Пеп свим силама упирати да заврши трансфер Вирџила ван Дајка. Холанђанин из Саутемптона је у овом тремнутку вероватно најтраженији и најскупљи штопер на свету. Велики новац за његово довођење је спреман да издвоји и Антонио Конте из Челсија. Жели га и Јирген Клопу Ливерпулу. Међутим, чини се да Редси не могу да добију ову трку и да је ово за њих превелики залогај.

Саутемпон се нећка, али и њима је јасно да могу да направе историјски трансфер.

Зато су и окачили етикету са ценом од невероватних 70.000.000 фунти што је у преводу 80.000.000 евра. Без икакве дилеме, био би то највећи трансфер неког дефанзивца у историји фудбала. Ван Дајк би срушио све рекорде. Али ни пребогати Манчестер Сити није баш спреман да испуни тај сулуди захтев Саутемптона.

Како до Ван Дајка?  

Како јављају острвски медији, Сити води у трци за Ван Дајка јер играч жели пре код њих него у Челси или Ливерпул. Са њим су наводно већ договорени услови и детаљи петогодишњег уговора. Са недељном платом од 200.000 фунти, Ван Дајк ће у Ситију постати најплаћенији дефанзивац света. То је око 12.000.000 евра на годипњем нивоу, односно 60.000.000 евра за петогодишњу сарадњу.

Остаје да се Грађани договоре са Свецима, али то иде у добром смеру. Спремни су да плате 60.000.000 фунти (68.500.000 евра) и да приде  у склопу трансфера пошаљу АронаМуја. Реч је о 26-годишњем аустралијском везисти за којег је Саутемптон заинтересован. Он је био један од јунака Хадерсфилдовог пласмана у Премијер лигу и одиграо је одличну сезону у Чемпионшипу. Сити га је довео из своје филијале Мелбурна и потписао уговор са њим до 2020. године. Али га Гвардиола не види у плановима...

Сада Грађани желе да искористе интересовање Саутемптона и пошаљу Муја као кусур у трансферу Ван Дајка. Процењује се да Аустралијанац сада вреди око 10.000.000 фунти. Тачније, толико за њега нуди Брајтон. Ипак, Ситију је Муј много кориснији у операцији довођења Ван Дајка.

Следеће недеље ће бити све одлучено... Сити је на добром путу да опет сруши светски рекорд за дефанзивца. Прошлог лета је то урадио када је довео Џона Стонса за 56.000.000 европских новчаница. Гвардиола ће тако имати убедљиво најскупљи штоперски тандем на свету. Али то не значи и најбољи...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар