Додик ни ријечи о руском кредиту

Неколико дана пред пут у Русију, предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да постоји могућност да се састане са руским предсједником Владимиром Путином, најављујући да ће покушати да осигура алтернативу за фискалну стабилност РС. Казао је да је Руска Федерација раније обећала да ће финансијски помоћи Републику Српску, али су тада, како је навео, добили санкције ЕУ и до тога није дошло.

Република Српска 05.06.2017 | 08:15
Додик ни ријечи о руском кредиту
- Желим да то поново рехабилитујем и да видим какве су шансе у том погледу. Не могу рећи да постоји извјесност у том погледу, али ћу о томе разговарати и то је логично да урадим - казао је Додик, пред одлазак у Санкт Петербург, на Економски форум, гдје се, међу осталим, састао и са руским предсједником Путином.
 
Но, Додик је заборавио дато обећање. Након повратка из Русије, говорио је о својим утисцима али ни једном ријечју није споменуо руски кредит нити је пак открио је ли о томе разговарао с Путином.

"Са руске стране ништа се не тражи, нити се било шта сугерише. Русија је у континуитету разумјела нашу позицију. Након срамног покушаја Велике Британије да у Савјету безбједности УН испослује резолуцију која би трајно оптужила Србе за наводни геноцид, Русија је искористила своје право и то онемогућила, а то не смијемо никада да заборавимо", рекао је Додик, сумирајући своје утиске с путовања..

Додик је рекао да је видљиво да постоје прикривене намјере и политички процеси појединих западних земаља усмјерени на слабљење Републике Српске, док, са друге стране, Руска Федерација такве намјере нема.

"У Руској Федерацији покушавају да препознају шта је важно за нас, како би могли помоћи да се очува оно што је интересу свих нас, а то је мир. Нема никаквих тајних операција, а задња прича коју је измислио амерички дипломата Хојт Ји у Конгресу САД-а, говорећи неистине како Русија подстрекава Српску да се одвоји из БиХ путем референдума, није тачна", навео је Додик.

Предсједник Српске истиче да то говори колико се не преза чак ни од спремности да се лаже у Конгресу како би се правила дневна и политичка корист за бившу администрацију САД.

Додик је по повратку са Међународног економског форума у Санкт Петербургу поручио да су циљеви одласка у Русију остварени.

"Одржани су бројни сусрети са људима важним за постојање доброг односа Републике Српске и Руске Федерације. Најважнији је, свакако, састанак са предсједником Русије Владимиром Путином", рекао је Додик.

Предсједник РС се током боравка у Русији састао и са министрима, потпредсједником Владе Руске Федерације, губернатором Санкт Петербурга, те представницима руске законодавне власти, представницима банака, фондова и бројних предузећа, попут "Зарубежњефта", "Гаспрома" и других.

"Веома сам задовољан што једна мала Република Српска задржава пажњу Руске Федерације на највишем нивоу када је ријеч о политичким и економским питањима, те у том смислу постоје одличне претпоставке да се сарадња ојача и продуби", рекао је Додик.

Он је истакао да је потребно да Српска са своје стране прилагоди могућности када је ријеч о трговинској сарадњи, те да се види на који начин може да учествује на руском тржишту отвореном за производе и предузећа из Републике Српске.

Додик је говорио и о функционисању коалиције у РС наглашавајући да сарадња владајуће коалиције није упитна, те да је интересантна наивност опозиције и њихово тумачење да ће се ДНС, због једног питања “привити” њима.

“Састанак владајуће коалиције није никаква табу тема и моје одсуство због одласка у Русију директно је утицало на то да састанак није одржан ових дана. Наравно да ћемо ових дана сјести и поразговарати”, рекао је Додик и додао да нема толико проблема о том питању колико је то, заправо, наметнуто у јавности.

Додик је за Радио-телевизију Републике Српске оцијенио да добра сарадња, у сваком случају, постоји, а ријеч је о мањем неразумијевању које постоји и у свакој породици, па тако и у политичком процесу.

Он је поновио да сарадња коалиције није упитна, што се показало и на гласању у Народној скупштини Републике Српске.

“Видљиво је да је Влада стабилна и да опозиција нема довољан број посланичких гласова да би је могла угрозити”, рекао је предсједник Српске.

На најаве опозиције да ће, након непостојања већине за усвајање дневног реда посебне сједнице НСРС на којој би се расправљало о неповјерењу Влади Српске, као сљедећи корак упутити интерпелацију, Додик каже да “они само покушавају да одрже ту тему”.

“То је легитиман политички циљ, али је на нивоу незрелих политика. Веома је јасно да опозиција нема снагу, а логично је да ће користити неке формалности. Најављивали су и излазак на улицу, па се то није догодило”, истакао је Додик.

Предсједник Српске је додао да је очигледно да нема ништа ни од тога, ни подршке политикама које проводи Савез за промјене, који је показао своју политику издаје на нивоу БиХ, а сада би хтјели људима у Републици Српској да подметну кукавичије јаје.

(Агенције)

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Карадоз

05.06.2017 06:21

Није стигао да пита, продје вријеме у пропиткивању за јунацко здравље. Док се окрену а оно термин од два минута продје а ваљало се јос и сликати.Ал нема везе ице Миле опет у Москву, ваља заврсити стан јер знате кад разгули да има гдје угодно да зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перовицхи

05.06.2017 06:31

Је ли оно на фотки онај Перовиццхи трструки спијун. Руски, Америцки и српски. Тај нам је довео све инвеститоре који нас бесомуцно опљацкасе.

Name

ннн

05.06.2017 06:41

Наравно да је Предсједник разговарао са гдином Путином о свим аспектима који могу користити Републици Српској! На вријеме це информисати јавност о разговорима и споразумима које је постигао на форуму!

Name

Мрцевци

05.06.2017 06:47

КОЈИ ЦРНИ КРЕДИТ НЕКА ОН ПРИЦА КОЛИКО ЈЕ ПУТИНУ ПЛАТИО ЗА ЈЕДАН СЕЛФИ СА ЊИМ.

Name

Борац рс

05.06.2017 06:50

Састанак је трајао таман толико да блиц опали те да се народу показе слика. Ми Сарајевски срби да нисмо уз Сарајево , поцркали би од глади . Вазно је да Бају подрзава 20% народа , а он лопов свима кроји судбину.

Name

Ре

05.06.2017 07:08

Ни мали, ни велики, већ највећи да "избије очи" и он и сви они који гледају у Русију као у "озебло сунце" (а сањају о еурима и Њемачкој)

Name

ОК корал

05.06.2017 07:37

Жали боже пута и потрошених пара , а ове информације што овај боот "ннн" прича да ће бити су безврједне , сами спинови као и оно одскора кад оде човјек на инагурацију Трампу и ово што му сада ради "стара" америчка администрација.Стара пословица каже " Пита се може направити од г......а али се не може јести".

Name

ЛАКИ

05.06.2017 08:08

РЕ, СТИДИМ СЕ ОВОГ ЉЕВЧАНСКОГ ШВЕРЦЕРА А САДА И ПРОСЈАКА. ВРАТИ СВЕ ШТО СИ ОПЉАЧКАО ФУКАРО.

Name

Ре Перовиц

05.06.2017 08:16

Сви договори око састанака госп.пресједника са Владимиром Владимитровицем је искљуцива заслуга Перовицеве супруге која је један од уредника Руске дрзавне тв а никако неке претјеране љубави Русије и Републике Српске цији су реални односи у свери лицних интереса низих циновника и насег руководства.Запрепасцује да нико од опозиције није прокоментарисао изјаву Додика да би организовао референдум да има подрску Русије,јер оцито је да нам је Додик намјенио судбину људи ција је је перспектива паковање кофера.

Name

Лијевцанин

05.06.2017 08:33

Који болесник је овај ННН!

Name

Зоx

05.06.2017 09:12

Заправо ако сте цитали Додиков интервју на Спутнику говорио је веома јасно о финансијској помоци у РС преко куповине обвезница сто је јако добро јер се мозе добити сигурна и добра финансијска помоц. Многи треба да схвате да РС није дрзава(јос) тако да су отворени финансијски аранзмани ограницени.

Name

ветеран

05.06.2017 09:14

Ниси ти никакав борац РС и неузимај ту ријецу уста ако ти је Сарајево мило онда се пресели тамо и несметај нам.

Name

Предсједник Пинокијо

05.06.2017 09:46

Ово је наставак шоу програма "Причам ти причу, док говеда ричу". Крај се не наслућује. Али, барем за народ, не постоји нада за срећан завршетак.

Name

Ре Ветеран

05.06.2017 09:47

Дођи ти у Истоцно Сарајево па види јели то тако.Да није Сарајева да људи тамо нераде 70% људи пи помрло одглади,а ти само србуј од србовања се не живи то је тако и тацка а ти ветеран прицај шта год хоцеш.

Name

Ре ветеран

05.06.2017 10:19

Ето јеси ти борац РС-а... такви као ти су је и довели на ово, па није ни пола од онога за шта смо се изборили.

Name

РЕ ннн

05.06.2017 10:25

КОЛИКО ГОД МОЈА ПОКОЈНА БАБА СТЕВКА ИМА КОРИСТ ОД ЊЕГОВЕ ТУРНЕЈЕ ПО РУСИЈИ ТОЛИКО ИМАЈУ ГРАДЈАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ А ТИ ННН СИ ЈАДАН СА СВОЈИМ КОМЕНТАРИМА ПОДРСКЕ ОВИМ ЗЛОТВОРИМА.

Name

Којо

05.06.2017 11:30

Дај молим те зиве од Сарајева као да је Сарајево Берлин те прице би мозда могле упалити да не зивим у овој земљи али посто сам цесто у Сарајеву знам какво је стање. Сарајево није ни искористило своје потенцијале да се развије у један середњеевропску "метрополу" и ако се тамо сливају велике паре вец је остала "касаба" зато неприцај глупости. Ако вец хоцете да се поредите са неким угледајте се на Подгорицу која је барем 5 пута развијенија од Сарајева.

Name

ре ре ре

05.06.2017 14:28

Тражио да му посуде да затвори кредит у Павловић банци, па није могао да пита и за другу позајмицу.

Name

киза

05.06.2017 16:27

Овај ннн није ни навоу шимпанзе (јадни мајмуни) почео да изиграва Бајиног ПР-а (јадан баја да не мешам са претходим коментаром у загради). Марш комунистичко-полтронски шљаму

Name

ре Којо

07.06.2017 04:43

Па јаране дје надје Подгорицу?! Па Дјетићи би поскапали од глади да им (љети) није српских туриста хахаха. Чуј ми касаба ,а од нових насеља се не мере дисати. Ето БГ је метропола па им треба 2 х до посла. Онај из Земуна мора пресједати из буса у трамвај па трола, таxи, метро да додје у центар на посо хахаха........а по питању вањског дуга СА је касаба ,а БГ и ЗГ су Меxицо цитy

Name

модрицанин

05.06.2017 06:23

Преседник ..... уз вјетар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таутологија

05.06.2017 06:36

Тражио сам изјаву коју је дао послије прошлог повратка из Русије и да се увјерим да је исто причао.Поново га питамо шта је то Русија конкретно урадила за РС.Колико се повечао извоз,колико је Русија инвестирала у РС,а посебно нас интересује колико су Руски тајкуни заједно са локалпатриотима опљачкали добара РС.

Name

Михајло

05.06.2017 08:16

Теби Милораде неда нико паре ни за троскове пута, а камо да понесес својим трабантима.

Name

Србин

05.06.2017 06:23

Страшан Економ хахаха нема пара болан болан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.06.2017 06:43

Црндак ЦЕ добит Паре хахаха...

Name

ре ре

05.06.2017 09:53

Јест вас вођа васпитао само све продати и кредит узети, кмеру паре се зарађају а недобијају у нормалном свијету.

Name

Пиxy

05.06.2017 06:24

А шта су могли за пар минута у ходнику? Вјероватно га Путин питао шта то би са Зотовим, шта је са Сердаровим инвестицијама...а Миле пребацио на његову подршку Русији против санкција Запада...шапнуо му неко да га чека прави састанак и Путин отишао...Миле провјеравао код камермана имају ли довољно материјала за Дневник?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.06.2017 06:42

Млатис празну сламу јадо.

Name

Ре

05.06.2017 06:46

А и ти си био тамо па видио да је било пар минута а друго куд БИ миле разгулио ин је у својој дрзави браво за насег преседника.

Name

Пиxy

05.06.2017 09:59

Опа, изгледа да сам погодио суштину...види ботова што им адреналин прорадио.

Name

ре

05.06.2017 14:35

Није никакав бот у питању ни први ни други него неко не може да свари коју количину глупости можеш да смислиш. Оптерећен си Додиком човјече

Name

Пиxy

05.06.2017 21:25

Ре, откуд знаш ко сам и то да сам оптерећен Додиком? Занима ме по чему си то закључио, јер ако је по једном коментару онда ништа, но цоммент.

Name

АЦО В.

05.06.2017 06:34

Путинов бонтон-кратак разговор,дезорјентисани и језицки неписмени Додик.... Епилог,назалост, враца се у Републику Српску.Посто је тамо био укоцене вилице,овдје це је развуци,онако као уз микрофон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

05.06.2017 06:43

Браво Предсједнице. Ако си ти стварно задовољан посјетом - и ја сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стутгарт

05.06.2017 07:02

И ја сам задовољан

Name

Јастреб

05.06.2017 06:46

НЕ ваља нам ако се дизе кредит тад иде прица " српска се поново задузује" ако се пак не договори кредит тад иде "кредит није договорен неце се оцувати фискална стабилност власт је немоцна итд". НАМА НИСТА И НИКО НЕ ВАЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

05.06.2017 07:45

Додик сигурно не, свако други је бољи!!!

Name

Бас тако

05.06.2017 07:57

Бољи коментар одавно не прочитах.

Name

Избори 218

05.06.2017 06:51

Сад Баја има нову изборну тему "моуда нам додје Пути" ..а ста и да додје? Узели су нам рафинерију и сву нафтну индустрију, ста је то јос сто му имамо поклонити?! Нека му Баја гу*изе да...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да додамо

05.06.2017 07:39

Једно си заборавио напоменути и поред тога што нам узеше нафтну индустрију , продају најскупље гориво у БиХ.

Name

Тешњак

05.06.2017 06:53

Путин гледа и конта :"Ево овог опет а ја досадна хајвана".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дартх Инвадер

05.06.2017 07:05

У којој нормалној држави/ентитету у Европи, њена администрација хода по свијету и редом проси новац? Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент... За ннн

05.06.2017 07:40

Wирелесс је чудо. Омогућава и овим из Додиковог шуп.. да комуницирају са спољашњим светом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавина

05.06.2017 16:31

Браво за коментар,одавно се нисам овако слатко насмијао!

Name

Пајо

05.06.2017 07:51

Чекај, да ли ја добро видим или лик са наочарима чучи? Још кад чује Додика има да се у*ења моментално!

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

05.06.2017 07:53

Мозда је заборавио питати.Ста се одмах љутите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

05.06.2017 08:42

Нас јадни и пропали "прецједник" који се налази на црној листи Америке са најгорим бјелосвјетским олосом је испу*ио.Троси немилице народне паре прави плацене селфије и проси паре за кредит да би могао остати на власти.Све му се види на јадној и биједној упласеној фаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

05.06.2017 08:44

Е мој Додо теби је једино остало дао диграш игру......... руски рулет, ха ха ха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милw

05.06.2017 08:54

Ниста од кредита али вратио се и опет поцео о референдуму којег је сасвим немогуце извести то сваки цовек у РС који мало има мозак зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.06.2017 08:58

Ста оцекивати од лазова и манипулатора. Ни ријец о малом или великом кредита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАБУД

05.06.2017 09:33

ДОБИЋЕ ОД ЛАБУДА ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Добој

05.06.2017 09:40

РС не требају кредити ..Федерација нек се задузује ..Ми са насом привредом моземо приустит зивот без кредиита...Па РС је најстабилнија дрзава у регији.Поздрав из Добоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Перу

05.06.2017 13:39

Хахахха.. е сто је овај Перо неки саљивдзија..

Name

Перо Добој

05.06.2017 15:01

Нисам саљивдзија него износим реалне цињенице да федерација не би могла мјесец дана издрзат без Републике Српске...Пролазис ли кроз градове тзв Босне и Херцеговине,,јад и биједа на сваком чоску

Name

Тешњак

07.06.2017 09:57

Глупи перо какав јад и биједа ето дио око дервенте је изграшђен само кафане пиљаре о покоји оџак од рушевина и двије бензиске,додуше буду и оне бабе сто чарапе продају.Страшан Економски потенцијал

Name

Пиво и ракија

05.06.2017 10:17

Мислим да је ипак овог пута Миле попио пиво на рацун Путина. А РС це проци као и радници зељезнице РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

05.06.2017 10:48

Бројке су неумољиве, па се из њих најбоље види вазност Руске Федерације у економској размјени са БиХ/РС. "Братске" републике Хрватска и Србија су ту да нам гуле козу, а са земљама ЕУ имамо скоро па уједнацену размјену. Руска Федерација је безнацајан економски партнер. Хрватска 1.017.701.130 КМ / 2.555.363.018 КМ Србија 882.044.294 КМ / 2.289.619.499 КМ Њемацка 1.491.350.578 КМ / 1.711.926.065 КМ Италија 1.141.322.804 КМ / 1.528.933.336 КМ Руска Федерација 110.258.048 КМ / 108.603.295 КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виола

05.06.2017 11:34

види се да се у инострану политику баш и не разумијете посебно. заправо у шта се ћаршија разумије, у сплетку оговарање и понеки излив бруталног бијеса. нисам љубитељ трактористе али чињејица је да се он свако мало састане са једним од најмоћнијих људи на свијету. па сад о чему дипле Бог ће га знати али се састају а то је посао председника. живјела независна Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доми

05.06.2017 11:47

Ја сам оцекивао да га ова наса сељацина оно удари по рамену, па онда загрли!!То је оно сељацки,лактаски!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа

05.06.2017 11:55

Анализирајући поглед предсједника Путина са прошлог сусрета а и сада,види се сумњичав став према Додику,што значи он у њму не види озбиљног и себи равног саговорника,такође у њему не препознаје државника,привредника па чак ни тајкуна већ у њему види лопова и хоштаплера који на све начине замлаћује свој народ.Према томе кредит за Руску федерацију је "сића" али не да човјек лопову јер он о њему зна све,јасно преко свих служби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.06.2017 14:39

Хахаха а ти био с њима сједио или на основу једне сликице то закључио? Шта једеш кад си тако паметан?

Name

Анализа

07.06.2017 05:17

Ти си стручњак! Видиш да су ти мозак изапрали,лажеш сам себе,запитај се гдје си ти и слијепци слични теби!

Name

комично би било да није јадно

05.06.2017 12:08

Таква ти је Мићо држава,да бјежимо из ње главом без обзира...али срешће те твоја дјела вјеруј нама што нас одгониш у бијели свијет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све Је Реко

05.06.2017 19:28

Кад је споменуо Путину да нема пара овај му је мудро дао савјет да изда обвезнице,не благајницке записе него обвезнице. А прави савјет злата вриједи и исплатило се отици о дрзавном троску до Русије и представити се у најбољем свјетлу,како на косарци тако и на састанцима са народом и цак и са Путином. Јест да је састанак био групни и у некаквом ходнику ал за висе треба дебело да се плати лобистима а сад тренутно мало пресусило па је и ово добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

05.06.2017 20:58

Огромну корист од разговора Додика са Путином има бака Надица, дјед Надислав, који це у лимбургу добити повисицу пензије и идуце године ако позиве могу гласати за СтранкуНезависнихСамосталнихДрпароса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

05.06.2017 21:08

Србин сам и волим Русију. Медјутим, кад се мало окренем западнон видим Хрватску у Нато пакту, погледам мало доље гдје волимо да се купамо и видим Црну Гору у Нато пакту, подигнем главу ка Мањаци и видим Нато пакт вјезба насе орузане снаге. Погледам у братску Србију а тамо Нато прелази вољену матицу копном, ријекама, ваздухом без царине никог не питајуци. Па се питам: "Брацо Руси гдје сте?". У масти насег предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

06.06.2017 10:04

Засто ми не би били заједно са Србијом територија која је остала вјерна братској Русији!

Name

пито

06.06.2017 11:09

га Путин за сат на руци ,а он слаго да је то Сеико од 100 марака .....ома га прочито .

ОДГОВОРИТЕ
Name

днс

07.06.2017 06:48

Њему је вазно да је са дистанце видио Путина па их онда камера приблизила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

07.06.2017 07:23

Услов је да изгласате Додика 2018те и онда ће бити кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

с вјером без вјере

07.06.2017 13:35

Похвалли се Миле даје рс омедјијо црквама и затвореним сколама Кото казе кото лазе да је сарајево било под блокадом цему тунел испод бутмира.Дјецо бјезимо од овог баје. Вратимо се послије њега Завадинас са комсијама и целим светомеер

ОДГОВОРИТЕ