Историјска побједа: Вардар освојио Лигу шампиона!

Рукометаши Вардара освојили сУ Лигу шампиона, пошто су у финалу у Келну победили Пари Сен Жермен са 24:23 (11:12).  Македонија има првака Европе - Вардар! Изненађење на Ф4 Лиге шампиона у рукомету - Вардар победио Пари сен Жермен голом Ивана Чупића у последњим тренуцима меча.

Остали спортови 04.06.2017 | 20:30
Историјска побједа: Вардар освојио Лигу шампиона!
ВАРДАР ЈЕ ПРВАК ЕВРОПЕ! Хрват у последњој секунди срушио тим снова из Париза! Голом Ивана Чупића у последњој секунди македонски шампион савладао моћни ПСЖ. Трофеју се радују српски репрезентативци Милић, Абутовић и Марсенић – 24:23.

Јунак тријумфа био је Иван Чупић који је у последњој секунди савладао Тјерија Омејера.

Најефикаснији у победничком тиму био је Тимур Дибиров са седам голова, док су Лука Циндрић, Вуко Борозан и Чупић постигло по три.

У екипи Пари Сен Жермен истакао се Никола Карабатић са пет голова, док су Микел Хансен и Данијел Нарсис постигло по четири.

Вардару је ово највећи успех у клупској историји и први трофеј у Лиги шампиона.

Треће место заузео је мађарски Веспрем који је раније данас са 34:30 победио Барселону.

Изненађење на Ф4 Лиге шампиона у рукомету - скопски Вардар је првак Европе!

Први пут у историји македонског клуба Вардар је освојио ЕХФ Лигу шампиона пошто је у финалу, које се играло у немачком Келну пред 30.000 навијача, савладао скупоцени Пари сен Жермен резултатом 24:23 (11:12)!

А када је почео да тече последњи минут драма је достигла врхунац..

Македонци пре тога нису искористили напад за "плус три", Дибиров с левог крила да обезбеди трофеј после искључења Луке Карабатића. Искусни тим ПСЖ-а, у чијем редовима су играчи са мноштвом одиграних највећих утакмица "на једну лопту", успео је преко Данијела Нарсиса да изједначи десетак секунди пре краја.

Раул Гонзалес затражио је последњи тајм-аут. Вардар је имао само седам секунди да са играчем више организује акцију за победу.

Сјајни хрватски рукометаш Иван Чупић узео је лопту, провукао се поред одбране и са десног крила постигао погодак за историју - за титулу првака Европе!



Македонија је тако постала тек шеста земља која је у 24 године дугој историји Лиге шампиона стигла до највреднијег пехара. Нови прваци Европе су и српски репрезентативци Илија Абутовић, Страхиња Милић и Мијајло Марсенић који је био стрелац једног поготка на овом мечу.

Титулу првака Европе у рукомету из СФРЈ освајали су: Партизан Бјеловар, Борац Бањалука, Металопласитика (2). Из Хрватске Загреб (2), из Словеније Цеље и из Македоније Вардар,

Најефикаснији код шампиона био је Рус Дибиров са седам погодака, док је на другој страни Никола Карабатић дао пет.

У мечу за треће место мађарски Веспрем савладао је Барселону 34:30.

Чудо, сензација, невероватан подвиг! Вардар је нови шампион Европе у рукомету! Екипа Раула Гонзалеса савладала је у великом финалу моћни Пари Сен Жермен голом Ивана Чупића у последњој секунди утакмице и први пут у својој историји стигла до најважнијег трофеја у европском клупском рукомету – 24:23 (11:12).

Екипа која у својим редовима има најјаче бекове света Николу Карабатића и Микела Хансена пала је на колена пред македонским шампионом, који је током читавог меча био растрчанији и расположенији, а на крају му се то вратило у последњем напоаду, за који је Вардар имао свега седам секунди. Претходно је Нарсис постигао гол за изједначење, који Парижанима ипак није био довољан за продужетке.

Француски гигант је тражио своју игру током читаве утакмице, држао прикључак захваљујући индивидуалном квалитету, али га је Вардар уништавао експресним контранападима и украденим лоптама у којима је предњачио седмоструки стрелац Тимур Дибиров. Он је био и најефикаснији играч у утакмице. Са друге стране Карабатић је дао пет, а Хансен само четири.

Европском трофеју се радују и српски репрезентатаивци Страхиња Милић, Илија Абутовић и Мијајло Марсенић. Абутовић је још једном био један од кључних играча у одбрани ривала, фантастично је затварао пут ка Штербиковом голу, а успео је и да затресе мрежу противника голом са готово читавог терена. Марсенић је такође постигао један погодак.

ВАРДАР: Штербик, Милић, Стоилов, Родриго Мораес, Македа, Деревен, Карациц, Душебајев 2, Абутовић 1, Канељас 2, Циндрић 3, Чупић 3, Дибиров 7, Шишкарев 2, Марсенић 1.

ПСЖ: Омеје, Шкоф, Генсхајмер 2, Молгард, Акамбре, Степанчић 2, Конкуд, Бараше, Ремили 3, Абало 3, Л. Карабатић, Хансен 4, Нарсис 4, Нилсен, Н. Карабатић 5, Наи.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар