На данашњи дан - Коначно, Партизан! Послије 35 година...!

Присећамо се седме и за сада последње Партизанове титуле шампиона Европе. . .

Остали спортови 04.06.2017 | 21:30
На данашњи дан - Коначно, Партизан! Послије 35 година...!
Сан чекан 35 година на импресиван начин досањан је у вечном граду, Риму. Црно-бели су на данашњи дан 2011. у финалу Евролиге надиграли најбогатији клуб Старог континента, Про Реко - 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1).

Надахнути, мотивисани Београђани ошамутили су Рекове звезде. Наш првак је доминирао од првог до последњег минута, а у последњој четвртини тотално је ошамутио љутог ривала. Црно-бели су се на бриљантан начин реванширали Ђеновљанима за прошлогодишњи пораз у полуфиналу, када су испустили 4:0. Овај пут то се није догодило, "тим света" био је немоћан, разбијен, без идеје, безопасан.

Судар титана од почетка је био жесток. Одбране су биле гранитне, нападачи и нису имали превише прилика да се искажу. У првој четвртини боље су се снашли црно-бели.

Српски шампион је био сигурнији пред својим голом, а убојитији у нападу. Италијани су преко Мадараша постигли први гол у финалу - 1:0. Срећом убрзо је Милош Королија на пас Николе Рађена изједначио, да би Милош Ћук минут и по пре краја прве четвртине донео 2:1.

Ако су у првој доминирали одбрамбени играчи, у другој су се распуцали нападачи. И опет су умешнији били ватерполисти са Бањице. Црно-бели су били неумољиви са играчем више,Пијетловић и Вујасиновић незадрживи, а сјајну игру зачинио је Алексић пројектилом за десетак метара за фантастичних 7:4. На папиру моћни Реко није имао одговор на игру нашег шампиона, видљиво је да су били доста нервознији у нападу, за потез слабији од наших асова.

Црно-бели ни у трећој четвртини нису смањили гас. Као пиране насртали су на играче Река у одбрани, нису им дозвољавали да наметну свој ритам и умешно су сачували колосална три гола вишка. Истина, Мадараш је почетку четвртине смањио на 7:6, али су одважни Ћук и Алексић сјајним головима вратили на плус три – 9:6.



Колико је сјајна игра у одбрани излуђивала Италијана видело се код играча више, када домаћини никако нису налазили решење како да матирају Сора. Покушавали су из даљине, неочекивано, али увек је то било брзоплето, нервозно. Црно-бели су пак били мудри, стрпљиви, нису срљали и сугурно хитали ка седмој титули.

У последњој четвртини Партизан је био силовит, Реко невидљив. Експлодирао је у тим тренуцима Милош Королија. Центар црно-белих одиграо је утакмицу живота, а прелепом шраубом је шест и по минута пре краја одлучио победника - 11:6.

Ипак, како то обично бива када је српски ватерполо у питању, веома брзо ова екипа се расула и раштркала широм Европе и до данас Партизан није био близу да понови велики успех.

ПАРТИЗАН - ПРО РЕКО 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1)

Базен: Форо Италико у Риму.
Гледалаца: 6.000.
Судије: Тулга (Турска) и Борел (Шпанија).
Играч више: Партизан Р. 7 (6), Про Реко 10 (3).
Петерци: Партизан Р. -, Про Реко 1 (0).

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Соро, Хаџитеодору, Рађен, Королија 3, Алексић 2, Пијетловић 2, Радовић, Мандић, Митровић, Вујасиновић 2, Ћук 2, Живојиновић.

ПРО РЕКО: Темпести, Бурић 1, Мадараш 3, Пероне, Кашаш, Фелуго, Филиповић, Фиљоли, Бенедек, Злоковић 2, Ивовић 1, Молина, Никић. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар