Видео: Једноставно, најбољи је!

У најважнијим утакмицама Лиге шампиона ове сезоне Кристијано Роналдо постигао 10 голова.

Фудбал 06.06.2017 | 00:00
Видео: Једноставно, најбољи је!
Ако је и било неких који су имали дилему око Кристијана Роналда, после магичне ноћи у Кардифу, она свакако више не постоји. Португалски ас је човек рођен за велике утакмице и момак који све што дотакне претвори у злато.

А поготово је то био случај у последњих неколико сезона. Имао је Роналдо, додуше као и сви највећи асови, тренутке слабости, неке жуте минуте, али их је обрисао као гумицом онда када је то било најважније за његове екипе.

Ако је неко заслужан за Реалову доминацију у европском клупском фудбалу у последње четири сезоне, а краљевски клуб је освојио три трофеја у том периоду, онда је то португалски ас. А тај, „његов“ Реал, колико год то препотентно звучало, први је тим који је одбранио Лигу шампиона.



Португалац је, рачунајући и поготке у финалу, сезону у елитном такмичењу завршио са 12 голова. А само два је постигао до четвртфиналне фазе. И одмах су кренуле приче како то више није онај прави Роналдо, како је превише себичан и како Реал неће успети да поново подигне ушати пехар.

А како им је само одговорио момак са острва Мадеира. Бајерну је у двомечу четвртфинала спаковао пет комада, великом градском ривалу Атлетику у полуфиналу три, а онда Јувентусу два у дуелу за трофеј. И тако је запушио уста свима онима који су сумњали у његове способности. Истовремено, пету годину заредом понео је титулу најбољег стрелца у ЛШ.

Једноставно, Роналдо је показао још једном да има срце шампиона. А не треба заборавити да је то момак који је 2016. године освојио Златну лопту, притом је предводио и репрезентацију Португалије до титуле првака Европе. Просто, ако постоји скица или фото робот како изгледа прави шампион - онда је то Роналдо.

Памтиће ово финале у Кардифу и по бројци од 600 голова, колико је сада укупно постигао играјући за клубове и репрезентацију, а четврти пут у каријери подигао је пехар Лиге шампиона. И наравно, нису само пуке статистике и бројке важне, него чињеница да су, поготово ове сезоне, ти његови голови увек били када је требало покренути екипу, некада је подићи из нокдауна и вратити на прави, шампионски пут.

И давао их левом ногом, десном ногом, главом, из казненог простора, ван 16 метара, против малих и и великих ривала. И у овом тренутку поштено је рећи да је Роналдо заслужио све похвале, ловорике и признања колико год било и оних који више воле Лионела Месија или им смета често препотентно понашање и појава Португалца.

Јер све до чега је дошао, дошао је захваљујући таленту, упорном и фанатичном раду, израстао је у истинског фудбалског гиганта који је у сваком смислу својим головима променио историју ове прелепе игре. Капа доле, мајсторе!



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар