Да ли је Јувентус највећи губитник у спорту?!

Фудбалери Јувентуса у суботу су изгубили пето узастопно финале Лиге шампиона, а седмо од девет у којима су играли.

Фудбал 04.06.2017 | 23:00
Да ли је Јувентус највећи губитник у спорту?!
Да ли су они највећи губитници у свету спорта? Конкуренција је жестока, у неколико спортова.

Последњих година у првом плану је биоАлетико Мадрид, који је доживео трагичне поразе у сва три финала КЕШ/ЛШ – 1974. Бајерн је изједначио на 1:1 у финишу меча, а потом славио у поновљеном дан касније.

Пре три године Атлетико је водио против Реала до надокнаде времена, када је Серхио Рамос изједначио резултат. Реал је био убедљив у продужетку.

Прошле године "јорганџије" су добиле шансу да се реванширају, али су опет поражени, овај пут у пенал серији.

Жесток конкурент "Старој дами" је француски рагби клуб Клермон Оверњ. Французи су средином маја изгубили треће финале Купа шампиона Евопе у последње четири године.

Осим тога, "жути" су славили само једном у 12 финала француског шампионата, и то 2010. године, низ пораза почели су далеке 1936. Имају нову шансу ове сезоне.

Наравно, ова листа не можа да прође без лисабонске Бенфике која је изгубила осам узастопних европских финала, пет у Купу шампиона и три у Купу УЕФА/Лиги Европе, од 1963. до 2014.

Ту је и тим америчког фудбала Бафало Билси, никад нису били шампиони НФЛ, а играли су четири Супербоула (финала плеј-офа) у низу 1990-1993.

Не би требало изоставити ни бившег возачаФормуле 1 Рубенс Барикело, вечито "други" Бразилац је био вицешампион 2002. и 2004, док је 2001. и 2009. освајао треће место у "најбржем циркусу на свету".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар