Јунак Роналдо: Шта још могу да тражим?!

Прва звезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо, са два гола јунак финала Лиге шампиона, истакао је да је краљевски клуб на прави начин завршио сезону.

Фудбал 04.06.2017 | 14:30
Јунак Роналдо: Шта још могу да тражим?!
"На импресиван начин завршили смо сезону. Постали смо први тим који је одбранио трофеј и због тога сам посебно срећан. Одиграли смо сјајно други део утакмице, одличну припрему направи је тренер Зидан. Од почетка је веровао у нас", рекао је Роналдо после меча, а преноси Ас.

Реал је надиграо Јувентус 4:1 у Кардифу и стигао до 12. пехара континенталног шампиона, а најбољи играч света потрудио се да се и он упише у књигу рекорда.

Постигао је 600. гол у каријери у свим такмичењима, 500. за Реал у елити, док се својом четвртом титулом изједначио са великим ривалом Лионелом Месијем, односно Кларенсом Сејдорфом, Ђераром Пикеом, Ћавијем Ернандесом и Инијестом.

"Ово је јединствен тренутак у мојој каријери, уз трофеј у Примери који додатно значи. Шта још могу да тражим?", јасан је био Кристијано, док је Реал први пут од 1959. у истој сезони освојио и Лигу шампиона и националну титулу.

Рачунајући и Куп шампиона – само су још Алфердо ди Стефано, Алесандро Костатурка и Паоло Малдини испред њега са пет, док прво место на вечној листи држи још једна легенда 'Краљевића' Пако Хенто са шест.

Такође, постигао је гол и у трећем финалу, а само је споменути Ди Стефано, још једна легенда Мадриђана, више пута био прецизан у мечу који одлучује о трофеју – 5.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар