Најава: Тражи се нови рукометни владар Европе!

Мислили сте да се овог викенда игра само УЕФА Лига шампиона? Грдно сте се преварили јер и рукометаши у Келну на Фајнал-фору одлучују о новом прваку Старог континента.

Остали спортови 03.06.2017 | 15:00
Најава: Тражи се нови рукометни владар Европе!
Какав ће ово спортско-кладилачки викенд бити! Данас од 20.45 у Кардифу Реал Мадрид иЈувентус одмеравају снаге у финалу УЕФА Лиге шампиона, тенис је узаврео на шљациРолан Гароса, „преко баре“ се играју два велика финала, НБА (Голден Стејт и Кливленд) иНХЛ (Нешвил и Питсбург), а у недељу ћемо сазнати и име новог клупског победника рукометне ЕХФ Лиге шампиона.

Пре тога, данас у Келну играју се полуфинала, пошто је у питању ФИНАЛ 4 формат, као и у Евролиги. У оба полуфинала фаворити су јасни, а то су ПСЖ и Барселона. Наравно, изненађења су могућа, али када се погледа списак играча све је јасно.

Кренимо од првог полуфинала у којем се састају Пари Сен Жермен и мађарски Веспрем. У тиму из града на обали Балатонског језера игра и наш прослављени репрезентативац Момир Илић. Моша је мајстор своје врсте, а уз неколико врхунски расположених саиграча, као што суРенато Сулић и Кристијан Угалде, као и невероватни голман Мирко Алиловић можда би и могао да направи проблеме машинерији из Града светлости. А њу предводе наравно чувена браћа Карабатић, Никола и Лука. Поред ове двојице рукометних звери, момака пореклом са ових простора (отац из Истре, а мајка из Ниша) ту је и невероватни дански стрелацМикел Јансен. 

Заправо цео састав Парижана делује нестварно и само је питање са колико голова разлике ће пасти Мађари. Истина, ПСЖ је био велики фаворит и прошле године, такође у Келну, али је у полуфиналу пао против и даље актуелног шампиона, Кјелцеа из Пољске који је у борби за титулу савладао управо Веспрем. Мађари, иначе, имају три изгубљена финала у Лиги шампиона, и надају се да би сада могли до титуле. Мало вероватно, али не и немогуће.

У другом полуфиналу снаге одмеравају Барселона и Вардар за који ће, верујемо, већина нас навијати. Не само зато што су у питању наше јужне комшије, већ и зато што у редовима скопског гиганта играју четири рукометаша рођена у Србији. Пре свих, на голу је чувениАрпад Штербик (рођен у Сенти, бранио за Југославију, па потом узео шпански пасош разочаран мутним радњама у и око нашег националног тима), а ту су и Страхиња Милић, Илија Абутовић и Мијајло Марсенић. А шта рећи о Барси? Рукометни гигант који сваке године иде на титулу и ништа друго. Ударна песница каталонском гиганту је баш македонски репрезентативац, невероватни Кирил Лазаров, један од најбољих десних бекова који су икада заиграли овај спорт. А ту си и Бенгоечеа, Сипрек, Јиха, Андерсон...

Чека нас узбудљив викенд у Келну. Све говори у прилог финалу Барселона - ПСЖ, а онда - СПЕКТАКЛ!

РАСПОРЕД МЕЧЕВА

СУБОТА 3. ЈУН
15.15  ВЕСПРЕМ - ПСЖ
18.00 ВАРДАР - БАРСЕЛОНА

НЕДЕЉА 4. ЈУН
15.15  ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО
18.00  ФИНАЛЕ

ШАМПИОНИ ОД 2010.

2010.  КИЛ
2011.  БАРСЕЛОНА
2012.  КИЛ
2013.  ХАМБУРГ
2014.  ФЛЕНСБУРГ
2015.  БАРСЕЛОНА
2016.  КЈЕЛЦЕ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар