Буфон пред финале: За срећан крај бајке!

"То би за мене представљало освајање Лиге шампиона и Златне лопте", каже Ђанлуиђи Буфон.

Фудбал 03.06.2017 | 13:00
Буфон пред финале: За срећан крај бајке!
Легенда. Мајстор. Бог фудбала. Цар гол-линије. Не постоји довољно јак епитет да опише свемоћног Ђанлуиђија Буфона. Његова појава је посебна, а о фудбалским квалитетима сви знају. Једина ствар која му недостаје је освајање Лиге шампиона.

А 3. јуна у Кардифу ће имати прилику да испуни себи и ту жељу. Јувентус ће јуришати против Реал Мадрида, гледаћемо судар две најбоље екипе у Европи ове сезоне, па куд пукло да пукло.

Поред освајања Лиге шампиона, Буфону је на уму и освајање Златне лопе.

"Био би то готово перфектан срећан крај моје бајке", рекао је Буфон у најави финала Лиге шампиона.

Када је освајање Лиге шампиона све се мање-више зна, а делује да му је главни противник за Златну лопту Кристијано Роналдо.

"Он је спортски пример свима, младима и старима, фудбалским навијачима и љубитељима спорта уопште. Ми имамо потпуно другачије роле. Ја искључиво браним свој гол, док он већину свог времена троши да постигне гол. Ја једино могу да учиним да не примим гол. Он може да направи много већи утицај. Златна лопта је за мене секундарна, најважније је да победимо Реал", јасан је Буфон.

Чувени голман каже да и уз 39. години може много тога да научи, а није мислио да ће то бити случај. У свему му је помогао Дани Алвес.

"Од њега сам много научио, да будем искрен, а то ми се дуго није догодило. Показао ми је зашто играчи као он, Роналдо и Меси увек побеђују и никада нису задовољно. Потребно је да будете скромни да продискутујете о томе и нешто научите. Када је Алвес потписао за нас послао сам му поруку: Научи нас како се осваја Лига шампиона. Он је као ја, веома је оптимистичан и верује у успех".

Буфон када говори о спорту којим се бави, он то ради на посебан начин. Као и када га игра.

"Фудбал је за мене мене метафора живота, а нема ништа понижавајуће од досаде".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар