СП - Ибишевић: Меч одлуке и за нас и за Грке!

Фудбалери БиХ у петак су наставили припреме за важну утакмицу квалификација за Свјетско првенство у Русији 2018. године у којој ће тражити побједу против Грчке.

Фудбал 04.06.2017 | 18:00
СП - Ибишевић: Меч одлуке и за нас и за Грке!
Према ономе што се могло видјети у илиџанском хотелу ”Херцеговина” атмосфера у бх. табору је веома добра и што је најважније оптимистична.

Ведад Ибишевић годинама је ослонац "змајева" у нападу, а пред дуел са Грчком стигао је на окупљање репрезентације задовољан, јер је са својим клубом Хертом остварио зацртани циљ, а то је пласман у Европу. Искусном нападачу ово је ко зна која по реду утакмица са Грчком, и поново јако важна.

"Свака утакмица је била важна, и она посљедња. Но, сада играмо против екипе која нам је директни конкурент за прва два мјеста. Сигурно да ће бити утакмица која ће доста тога одлучити у групи.Неће бити крај квалификација послије ње, али су бодови јако битни и за нас и за њих. Још увијек нисмо ишли у детаље, јер имамо времена да анализирамо противника. Знамо да Грчка углавном игра исто или слично. То је екипа с којом је тешко играти, увијек се добро брани и иде на резултат. Сама чињеница да су у Белгији остали непоражени, мало им је недостајало и да побиједе, довољно говори о њиховом квалитету. То нам говори да морамо бити спремни на једну такву Грчку", изјавио је Ибишевић и нагласио како очекује да велику подршку са трибина, те да ће он и саиграчи на терену дати све да их задовоље.

Изабраници селектора Мехмеда Баждаревића синоћ су обавили први тренинг, а данас ће у два наврата радити у Тренинг кампу ФК Сарајево у Бутмиру. Како је рекао Игор Јанковић, помоћни тренер у стручном штабу новина у односу на први дан припрема је да је Авдија Вршајевић отпао због повреде кољена.

"Един Вишћа, Миралем Пјанић и Харис Медуњанин још увијек имају клупске обавезе и они ће се прикључити екипи у недјељу у Зеници. На јучерашњем тренингу одрадили смо све што је било планирано. Раде Крунић је био поштеђен тренинга због повреде коју вуче дуже вријеме, али надамо се да ће и он бити у конкуренцији од сутра", казао је Јанковић, те додао:

"Крај је првенства, играчи су психолошки потрошени, како наши, тако и Грци. Оно што је највећи проблем у овом тренутку то је што једни играчи долазе са превеликим бројем одиграних утакмица, а други са далеко мањим. Тешко је све то укомпоновати и довести их у оптималну форму, али покушаћемо да их доведемо барем у један исти ритам пред утакмицу с Грчком".

Самир Мемишевић, првотимац Гронингена иза себе има одличну сезону у Холандији, чиме је и заслужио позив селектора Мехмеда Баждаревића.

"Моја дебитантска сезона у Холандији била је врло добра и поносан сам на себе. Грчка је изузетно тврда екипа и мислим да ће на 'Билино поље' доћи да се бране, да узму један бод. Ако ми дамо сто посто од наших могућности можемо узети та неопходна три бода“, кратак је био Мемишевић.

Током деветодневних припрема, до "судара" са Грцима, репрезентативци БиХ обавиће десет тренинга. Све тренинге у бх. престолници Баждаревићеви изабраници обавиће у Тренинг кампу ФК Сарајево у Бутмиру. Од 4. јуна ће се припремати у Тренинг центру ФС БиХ у Зеници, а посљедњи тренинг уочи јако важне утакмице на путу ка Русији капитен Един Џеко, Пјанић, Асмир Беговић и друштво имаће у четвртак, 8. јуна, на стадиону "Билино поље" у Зеници од 19.10 сати.

Сусрет шестог кола Групе Х квалификација за Свјетско првенство ”Русија 2018” БиХ - Грчка играће се у петак, 9. јуна, од 20.45 сати на зеничком стадиону. Послије пет одиграних кола прва на табели је Белгија са 13 бодова, два више од Грчке и три у односу на БиХ.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар