Агаси први пут прича о Ђоковићу

Нови тренер Ђоковића, славни Американац Андре Агаси по први пут је изнео утиске о сарадњи са Србином.

Свијет 02.06.2017 | 13:09
Агаси први пут прича о Ђоковићу
Андре Агаси се по први пут јавно огласио од како је постао тренер Новака Ђоковића, тако што је на Ролан Гаросу дао интервју бившој тенисерки, а сада водитељки Еуроспорта, Барбари Шет.

Током Фејсбук интервјуа, који је ишао уживо, Агаси је причао о Новаку, утицају који је остварио на његову игру, одлуци да постане његов тренер и саветима које му дели пред меч.

Славни Американац је импресиониран Новаком, а како каже шокиран је колико брзо учи и усваја његове савете.

Ко те је највише импресионирао у досадашњем току Ролан Гароса?

"Знате, мој посао је да учим Новака и да га спремим што више за овај кратки период сарадње, да му дам праве савете, тако да не могу ни да испратим цео турнир, нити да озбиљније анализирам њихове мечева. Учим Новака на терену, али и ван терена, немам времена да гледам остале. Изненадила ме мало победа Вердаска против Зверева, Рафа Надал је такође очекивано одличан и све боље игра", рекао је Агаси.



Да ли сте изненађени што много играча изнад 30 година играју одлично?

"Мислим да играчи уче током година и да буду све бољи. Све је сада много професионалније, много организованије и лакше је у тим годинама бити и бољи него што је то било у прошлости."

"Раније се чешће дешавало да играчи млади освајају Грен слемове, сада то није случај, јер су искусни играчи много спремнији, па и у тридесетим годинама имају моћно тело и физички су припремљени, а уз то имају године искуства, много Грен слемова и зато су у предности."

Како је све почело, добио си позив?

"Позвао ме је после Монте Карла, причали смо и после. Он је инспиративна особа, има велики тениски ИQ, била је шанса за мене да дођем раније ове године и да будем ту."

"Можете видети много личности, морате да научите које информације су му потребне, које информације има. Морам да вам кажем да сам шокиран колико брзо Новак учи."



Изгледа да већ имате утицај на њега?

"Ценим ко је он. Тренирање није само слање информација, морате да учите и да верујете, да имате узајамно поверење, а он је особа која је поверљива и свакога дана постаје бољи", рекао је Агаси.

"Радим ово јер осећам инспирацију да помогнем Новаку. Не прихватам то као посао и плаћање. Радим ово зато што мислим да је то најбоље. Не знам колико је могуће да будем уз њега на турнирима, јер имам много обавеза, али добре вести су да мислим да њему то није потребно, након што смо провели доста времена заједно."



Како је уопште дошло до сарадње, он вас је позвао, како сте се ви одлучили да прихватите?

"Рећи ћу вам шта се десило. Након што ме је позвао ја сам рекао да не могу то да урадим. Али, син ми је рекао мораш да урадиш то. Много играча ме је звало током година. Штефи је онда рекла, видим да уживаш како причаш о тенису и рекла ми је иди да уживаш мало. Зато сам дошао мало раније."

"Веома сам стимулисан ментално док учим о њему, јер је Новак посебна особа. Такође, тактика и разумевање које има о игри. Ја сам 15 година радио као тренер са својом децом. Ти учиш и дајеш им оно што им треба", рекао је Агаси.



Како коментаришеш досадашњу сезону?

"Оно што је Федерер урадио ове сезоне је невероватно. Када гледам Новака, он има 30 година, али изгледа као да има 25, његово тело је веома младо и јако. Мислим да ће прича тек бити испричана. И Рафа је сјајан ове сезоне."

Шта кажеш Новаку Ђоковићу пре великог меча?

"Ја сам веома детаљна особа, и дајем јасне и директне савете у реализацији игре. Прво морате да разумете да ли се осећате комфорно и динамично, шта бисте највише могли да очекујете, и како би могло све да иде због плана игре. Дам му три ствари на које би требало да се фокусира на другу страну", закључио је Андре Агаси.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар