Цедевита се "коцкала", па одбранила титулу!

Кошаркаши Цедевите победили су Цибону у Драженовом дому са 78:75 у одлучујућој утакмици финалне серије хрватског шампионата.

Кошарка 02.06.2017 | 10:00
Цедевита се "коцкала", па одбранила титулу!
Цедевита је овом победом оствареном у завршници утакмице одбранила титулу првака Хрватске укупном победом 3–2 у серији.

Цедевита је у последњој деоници имала 15 поена предности на нешто више од три минута до краја. Цибона се вратила и на десет секунди пред крај утакмица је била на један посед 76:73.

Тада Рајан Боутрајт крунише одлично друго полувреме са два прецизна бацања и доноси Цедевити недостижну предност и титулу првака Хрватске.

Током већег дела меча Цедевита је одржавала двоцифрену предност, а Цибона је била подређена. То се променило пред сам крај меча када је тренер гостију Вељко Мршић из игре извео Билана, Боутрајта и Рамљака.

Играли су Лончар и Вучић и то је Цедевиту могло да кошта првенства, али је и Цибона пред крај почела да погађа много боље. Боутрајт је у после слабог првог полувремена и четири поена, у другом дао 18 и утакмицу завршио с 22 коша, три асистенције и шест скокова, што му је донело признање најкориснијег играча. У Цибони је најбољи био Лука Жорић са 17 кошева.

Иако је био најбољи, Боутрајт је лако могао постати и трагичар. Небојша Јоксимовић је 30 секунди пред крај Боутрајту украо лопту а онда промашио зицер два пута, Миро Билан је ухватио лопту на скоку и после тога за домаћина није било повратка.

Цибону је у Драженовом дому бордило око 5.000 навијача, али је Цедевита и ове сезоне одбранила титулу првака Хрватске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар