СП - Меша окупио "змајеве": Има времена за одмор!

"Требамо бити срећни што играмо овакве утакмице са пуно обавеза. Разлога за забринутост, такође, има", поручио селектор репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић.

Фудбал 01.06.2017 | 20:45
СП - Меша окупио "змајеве": Има времена за одмор!
Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине окупили су се данас у хотелу Херцеговина у сарајевском предграђу Илиџа, чиме су званично почеле припреме за утакмицу с Грчком.

Селектор Мехмед Баждаревић истакао је како ће имати довољно времена да се одморе и добро спреме, те против Грка одиграју борбену и квалитетну утакмицу у којој могу остварити позитиван резултат.

"Поједини играчи долазе с позитивном енергијом.Сигурно је да има и умора, јер је било и славља, али имамо од данас па до петка сасвим довољно времена да се одморимо, ту позитивну енергију пренесемо на групу и спремни дочекамо Грчку.Они неће бити нимало лаган противник, али мислим да имамо снаге да још једном одиграмо добру утакмицу и остваримо добар резултат", истакао је селектор Баждаревић.

Баждаревић је планирао припреме за један од одлучујућих сусрета у квалификацијама за Свјетско првенство у Русији 2018. године обавити у двије фазе. Први дио ће обавити у Сарајеву, гдје ће тренирати до 3. јуна, а затим ће преселити у Тренинг камп ФС БиХ у Зеници и тамо обавити други дио припрема.

Сарајевске тренинге пропустиће Миралем Пјанић, који ће у суботу, 3. јуна, у Кардифу са Јувентусом против Реал Мадрида играти финале Лиге шампиона. Он би се саиграчима из репрезентације требао прикључити у недјељу или наредни понедјељак, 5. јуна.

Раније су због повреда отпали Даниел Павловић, дефанзивац Сампдорије и Данијел Милићевић, офанзивни везни Гента. Умјесто њих накнадно је позив у бх. тим добио Харис Дуљевић, фудбалер Сарајева.

"Учинићемо све да се што боље спремимо за ову јако важну утакмицу. Сви стижу данас, осим играча који су синоћ играли у Турској и Грчкој, те Миралем Пјанић и Харис Медуњанин, који су још заузети обавезама у својим клубовима. Мислим да ће у недјељу екипа бити комплетна. Вечерас на тренингу ће бити присутно 20 играча", казао је Баждаревић и додао:

“Имамо разлога за оптимизам. Требамо бити сретни што играмо овакве утакмице са пуно обавеза. Разлога за забринутост, такође, има. Након Милана Ђурића, Сеада Хајровића, Емира Спахића, који нису ту, отпали су Павловић и Милићевић, још не знамо шта ће бити са Авдијом Вршајевићем. Све су то главобоље, али морамо мислити о онима који су ту и да одрадимо све што смо предвидјели програмом припрема. Најважније је да су они који су овдје здрави, да је мотивација ту и да радимо оно што је предвиђено планом. Мислим да разлога за оптимизам има и да ћемо дати све да остваримо позитиван резултат 9. јуна у Зеници."

За девет дана припрема, до "судара" са Грцима репрезентативци БиХ обавиће десет тренинга. Све тренинге у бх. престоници Баждаревићеви изабраници обавиће у Тренинг кампу ФК Сарајево у Бутмиру. Први, лаганији одржаће се данас од 18 сати. Посљедњи тренинг уочи јако важне утакмице на путу ка Русији капитен Един Џеко, Пјанић, Асмир Беговић и друштво имаће у четвртак, 8. јуна, на стадиону "Билино поље" у Зеници од 19:10 сати.

"Грчка је репрезентација која зна да игра дефанзивно, али исто тако и да изненади контрама. Спремамо се на различите сценарије и на то да неће доћи да се бране, јер могу бити растерећенији него ми. Морамо бити спремни за комплетну утакмицу, са пуно хтјења, борбености, памети, али и добре игре. Најважније је какви ћемо бити, како ћемо почети и завршити утакмицу. О противнику знамо пуно, анализираћемо их заједно. Неће бити нимало лако, али ако поновимо утакмицу из Грчке имамо реалне шансе да остваримо добар резултат", закључио је селектор "змајева".

Сусрет шестог кола групе Х квалификација за Свјетско првенство Русија 2018 БиХ - Грчка играће се у петак, 9. јуна, од 20:45 сати на зеничком стадиону "Билино поље". Послије пет одиграних кола прва на табели групе Х је Белгија са 13 бодова, два више од Грчке и три у односу на БиХ.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар