Видео: Хаос у финалу турског Купа!

Јагош Вуковић погодио и Коњи донео историјски пехар! Истанбул Башакшехир остао кратких рукава!

Фудбал 01.06.2017 | 16:45
Видео: Хаос у финалу турског Купа!
Могла је то да буде сезона из снова за навијаче Истанбул Башакшехира. Завршила се као кошмар. Прво је Бешикташ успео да издржи налет скоројевића са подршком свеприсутног председника Реџепа Тајипа Ердогана, да би потом и пркосна Коња шокирала Башакшехир. У финалу Купа у Ескишехиру Коња је уз гол нашег Јагоша Вуковића у пенал серији стигла до победе од 4:1 (0:0, 0:0) и историјског, првог пехара у клупској историји!

Што се тиче саме утакмцие, више пажње је било усмерено на трибине него на терен. Милитантни навијачи две групе су се сукобили још и пре почетка утакмице, а нереид нису престајали ни кад је игра кренула. Хулигани Башакшехира су са горњег прстена разним предметима засули обичне навијаче Коње. Тај доњи прстен, а ту су превасходно били породични људи, морао је да буде евакуисан.

Играчи Коње осветили су се на терену. Прво су увели утакмицу у продужетак, издржали и тих пола сата, а потом су у пенал серији редом погађали Јоан Ора,  Риад Бајић, Јагош Вуковић и Нејц Скубич. На другој страни добро је кренуо чувени Емре Белезоглу, али како су се надовезали промашаји Александруа Епуреануа и Ченгиза Ундера није ни било потребе да се даље пуца.

Башакшехир је у сезони у којој је могао да узме све, остао без ичега. За утеху, остају му квалифиације за Лигу шампиона у којима крећу од трећег кола са врло мршавим шансама да се домогну групне фазе с обзиром да иду у групу тимова који нису шампиони, а ту је конкуренција још јача.

Бешикташ иде директно у Лигу шампиона, Коња у плеј оф за Лигу Европе, Фенербахче и Галата ће у последњем колу одлучивати ко ће у трећи, а ко у други круг квалификација.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар