Рјешење за Конзум у фазама

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је да би реконструкција трговинског ланца "Конзум" у БиХ требало да буде спроведена у три фазе и додао да то није информација повјереника Владе Хрватске Анте Рамљака, већ "релевантних извора из те приче".

Босна и Херцеговина 01.06.2017 | 10:05
Рјешење за Конзум у фазама
У првој фази би на тржиште БиХ требало да дође словеначки "Меркатор", и то само у оне трговине које је имао прије него што га је преузео концерн "Агрокор", рекао је Шаровић.

Он је навео да би у другој фази "Меркатор" преузео "Конзумове" продавнице које се налазе у тржним центрима, те додао да би у трећој фази требало да преузме све објекте и комплетну имовину "Конзума", преноси "Дневни аваз".

Шаровић каже да је идеја да "Меркатор" замијени "Конзум" тек у повоју, јер је за то потребна сагласност кључних повјерилаца "Агрокора", али и Словенаца.

"У суштини, овим се не би промијенила власничка структура, али би управљање преузео `Меркатор`. Све то лијепо звучи, али има много ствари које су недоречене", сматра Шаровић и додаје да је ријеч о врло осјетљивој теми, јер се мора успоставити систем који би омогућио да се збрину добављачи.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

неутрални

01.06.2017 08:40

Рјешење Конзума у БиХ је : купујмо домаће производе у домаћим тговинским ланцима! Крај приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

01.06.2017 08:51

НАЈ БОЉЕ ПРОЛАЗЕ ОНИ КОИ СЕ БАВЕ ЛОПОВЛУКОМ ЗНАЧИ НА ПРЉАВ НАЧИН ОТВОРИ ТРЖНИ ЦЕНТАР АЛИ БИТНИ СУ РАДНИЦИ ДА НЕ ОСТАНУ БЕЗ ПОСЛА И ОНИ СУ ЗАШТИЋЕНИ БЈЕДА ЈЕ ОВО СВЕ ШТО СЕ РАДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зозон

01.06.2017 09:39

НАЈБОЉЕ је неку сколу заврсити и науцити да је НАЈБОЉЕ не писати ријец НАЈБОЉЕ ако не знас како се писе НАЈБОЉЕ...

Name

Перо

01.06.2017 08:54

То само мозе зељка да ријесе само њу питајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.06.2017 09:53

И Мирко је постао играч.

ОДГОВОРИТЕ