Обрадовић: Игра репрезентације није случајност!

Иван Обрадовић сматра да добри резултати репрезентације у последње време нису случајни, иако су "орлови" лоше играли претходних година.

Фудбал 02.06.2017 | 09:00
Обрадовић: Игра репрезентације није случајност!
После пет кола у Групи Д квалификација за Светско првенство Србија заузима прво место на табели са 11 бодова, колико има и Ирска, а следе Велс и Аустрија са по седам. Грузија има два а Молдавија један бод.

"После шест година смо у ситуацији да водимо (на табели). Није било лако стићи до првог места, а биће тешко и задржати се ту. Неће нам бити лако, јер сада сви желе да нас стигну",рекао је Обрадовић агенцији Бета.

Наредни ривал "орлова" биће Велс, а у првом делу такмичења у Кардифу дуел је завршен нерешено 1:1.

Обрадовић је рекао да ће олакшавајућа околност бити то што за Велс неће играти најбољи фудбалер те репрезентације Гарет Бејл и да Србија то треба да искористи, али је позвао на опрез.

"Има још много да се игра. Утакмица против Велса неће решити много тога, али ће нам много значити да направимо искорак ка Мундијалу. Треба да будемо паметни. Неиграње Бејла јесте олакшавајућа околност, али треба да будемо опрезни", казао је Обрадовић.

Он је оценио да Србија има квалитет да као првопласирана у групи оде на Светско првенство у Русији 2018. године.

"Мислим да смо спремни за тако нешто, имамо микс младости и искуства, и жељу да направимо резултат. Треба да будемо максимално озбиљни. Имамо снаге да будемо први, ово што се дешава није случајно. Имамо добар колектив који супер функционише и надам се да ће се тако наставити", рекао је леви бек белгијског Андерлехта.

Обрадовић је позвао навијаче да у што већем броју додју на стадион против Велса, јер је подршка са трибина преко потребна.

"Сви смо уморни, првенства су била дуга, али знамо колико је битна утакмица која нас чека. Треба добро да се припремимо, али имамо много времена", рекао је Обрадовић.

Он је навео да је задовољан сезоном у Андерлехту, клубом с којим је постао шампион Белгије.

"Издигао сам се изнад свега. На почетку нико није очекивао да ћу много играти, а постао сам стандардан, мој статус се променио и освојили смо титулу. Имам још две године уговора, свидја ми се град, свидја се и породици, добар је клуб. Надам се да ћу продужити уговор, али полако", рекао је Обрадовић.

Утакмица између Србије и Велса игра се 11. јуна од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар