Зидан се двоуми пред финале, Иско или Бејл?!

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да има само једну дилему око састава тима за утакмицу с Јувентусом у финалу Лиге шампиона.

Фудбал 31.05.2017 | 17:30
Зидан се двоуми пред финале, Иско или Бејл?!
Реал ће у суботу од 20.45 у Кардифу играти у финалу Лиге шампиона против Јувентуса и покушаће да постане прва екипа која је одбранила титулу европског првака откако је формирано такмичење Лиге шампиона 1992. године.

Зидан није одлучио да ли ће у тим уврстити Гарета Бејла у нападу, или ће Иска Аларкона оставити у везном реду.

"То ће бити тешка одлука. То су два веома добра играча, веома важна нашој екипи. Бејл је играо мање, али се опоравио од повреде, а већ сви знамо какав играч је Иско", рекао је Зидан.

Бејл је био стартер у екипи све док пре три месеца није повредио десни скочни зглоб играјући за репрезентацију Велса. Иско га је успешно заменио и наметнуо се као један од најважнијих играча.

"Какву год одлуку да донесе Зидан, то је финале. Потпуно разумем. Мислим да је Иско био фантастичан. Игра веома добро у последњих неколико недеља. Помогао је екипи", рекао је 27-годишњи Бејл. Бејл није много играо у другом делу сезоне, а због повреде је пропустио реванш утакмицу четвртфинала Лиге шампиона против Бајерна из Минхена и оба полуфинална меча са Атлетиком из Мадрида.

Он је рекао да се опоравио, али да није "100 одсто".

Зидан је рекао да је Бејл спреман да игра, али није желео да каже да ли ће Велшанин бити у првом тиму и додао да постоји могућност да обојица играју у финалу.

"Они могу да играју заједно. То се догодило у 16 утакмица ове сезоне и можда ће се догодити у финалу", рекао је Зидан.

Чак се и тренер Јувентуса Масимилијано Алегри укључио у дебату, рекавши да се карактеристике екипе Реала значајно мењају од зависности од састава.

"Они са Бејлом добијају дубину, а ако игра Иско, он је већи техничар", рекао је тренер италијанског шампиона.

Ако Зидан одлучи да Иско и Бејл играју у финалу, из првог тима испашће Карим Бензема. Ако буде играо Бејл, Реал ће играти са тројицом нападача, ту ће бити Бензема и Кристијано Роналдо. Ако буде играо Иско, он ће играти измедју везног реда и напада. Бејл је постигао гол за Реал у финалу Лиге шампиона 2014. године, а био је стартер и у прошлогодишњем финалу. Иско је у оба финала ушао са клупе у другом полувремену.

Реал ће покушати да освоји рекордну, 12. титулу европског првака, а Јувентус ће играти за трећу, а прву од 1996. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар