Путин укинуо санкције Турској

Руски предсједник Владимир Путин потписао је данас одлуку којом је укинуо низ економских санкција према Републици Турској и држављанима те земље.

Свијет 31.05.2017 | 16:02
Путин укинуо санкције Турској
Канцеларија Кремља за односе с јавношћу саопштила је да је Путиновом одлуком укинута забрана запошљавања турских држављана и уклоњена забрана рада турских компанија у неким секторима у Русији.

Путин је данашњом одлуком наредио руском Министарству спољних послова да у сарадњи са турским ресорним министарством обнови споразум о слободном кретању људи из 2010. године, преноси ТРТ.

Турски држављани ће тако моћи у Русију путовати без виза, а исто ће моћи и запослени турских ваздухопловних компанија.

Односи Турске и Русије озбиљно су нарушени након што су турски борбени авиони 24. новембра 2015. године пресрели, а потом и оборили руски авион Су-22, који је повриједио турски зрачни простор у пограничном подручју са Сиријом.

Руски предсједник Владимир Путин је потом наредио рестриктивне мјере на прехрамбене производе, крај безвизног режима и позвао руске туристе да не љетују у Турској.

Предсједник Републике Турске Реџеп Ердоган је током посјете Москви у марту, након што је потписан низ билатералних споразума између Турске и Русије, истакао како очекује да Русија у потпуности уклони ограничења везана за односе са Турском.

(Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Карадоз

31.05.2017 14:57

Срам да га буде а људи су овдје тако славили те санкције. Јос једно разоцарење..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

31.05.2017 22:23

Мали смо ми да разумијемо велке ово Турска и Русија приблизавају интересе. Неко од малих це да надрља. Само да неце окомити на балкан те интересе ми смо га у том загрљају на дављењу хахах...

Name

мицека

31.05.2017 19:09

Тако це и нас продати ради интереса::

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.06.2017 02:19

Вец је продао, не брини.