Најлуђа спортска прича овог прољећа...!

Негативна гол разлика, у плеј-офу ниједан постигнут гол и - Премијер лига + 230. 000. 000 евра!!! И ноћас је луда журка у Хадерсфилду. . .

Фудбал 31.05.2017 | 21:45
Најлуђа спортска прича овог прољећа...!
Хадерсфилд је славио јуче. Хадерсфилд слави и данас. Хадерсфилд је једна од најлепших спортских прича ове године. После тријумфалног повратка са Вемблија где је у одлучујућој бици за Премијер лигу савладан Рединг (4:3 после пенала), вечерас су у Западном Јоркширу реке људи изашле на улице да дочекају аутобус са својим херојима. 

Троструки шампион Енглеске и освајач ФА купа двадесетих година прошлог века, пласирао се у елитну дивизију први пут после 45 година и за тај подухват награђен је са невероватних 230.000.000 евра.

Али оно што ову причу чини тотално лудом јесу подаци који су вам јуче можда и промакли. Да ли знате каква је гол разлика овог тима била на крају лигашког дела сезоне? Негативна - 56:58?! Није довољно лудо? А да ли знате колико су голова изабраници Дејвида Вагнерапостигли током плеј-офа, на укупно три утакмице? Ниједан?! Онај једини што их је одвео у финале на Вембли дело је играча Шефилда Тома Лиса. То је био реванш полуфинала. У првој утакмици на Џон Смит стадиону 0:0...  

Доскорашњи помоћник Јиргена Клопа - Дејвид Вагнер:

"Веома сам срећан! Када сам дошао, људи су говорили да немам искуства, да немам искуства у британском фудбалу... Увек сам морао да се борим против тога. Доказано је да је искуство важно, али да није пресудно. Одлучују срце и жеља".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар