Марез тражи од Лестера да га продају!

Алжирски фудбалер Ријад Марез обавестио је Лестер Сити да жели да напусти клуб у летњем прелазном року.  Осипа се шампионско друштво у Лестеру - Марез тражио да иде! "Прошлог лета сам имао квалитетан разговор са првим човеком клуба и договорили смо се да останем још годину дана како би помогао Лестеру у Лиги шампиона и у години транзиције после титуле. Ипак, ја сам веома амбициозан човек и мислим да ми је сада потребно ново искуство“, рекао је Марез.

Фудбал 01.06.2017 | 12:30
Марез тражи од Лестера да га продају!
Он је у саопштењу навео да је прошлог лета пристао да остане како би помогао клубу у транзицији након освојене Премијер лиге, али и у Лиги шампиона.

"Ја сам веома амбициозан и осећам да је време за нове изазове. Желим да будем потпуно искрен према навијачима и према клубу. Обавестио сам клуб да је време да кренем даље", додао је Алжирац.

Марез је у Лестер стигао 2014. године из француског Авра, а тадашњи енглески друголигаш га је платио само 500.000 евра.

"У Лестеру сам провео три предивне године. Поносан сам на све што смо постигли, посебно прошле сезоне када само освојили Премијер лигу", рекао је Марез.

Према наводима британских медија, Лестер би за услуге Мареза могао да тражи 40 милиона евра.

За њега су, наводно, заинтересовани Арсенал и Барселона.

Лоше вести за навијаче Лестера. Један од ковача шампионске титуле из прошле сезоне Ријад Марез затражио је од управе да га пусте да у летњем прелазном року промени клуб.

Он је захтев за трансфер образложио жељом да се следеће сезоне бори за трофеје, а Лестер је недавно Премијер лигу завршио на 12. месту.

Алжирски интернационалац био је проглашен за играча године у 2016, али ни он, ни екипа нису успели ни приближно да понове резултат из прошле сезоне.

“Због огромног поштовања према клубу и навијачима, морао сам да будем искрен и обавестим клуб о својим намерама. Осећам да је време да кренем даље. Прошлог лета сам имао квалитетан разговор са првим човеком клуба и договорили смо се да останем још годину дана како би помогао Лестеру у Лиги шампиона и у години транзиције после титуле. Ипак, ја сам веома амбициозан човек и мислим да ми је сада потребно ново искуство“, рекао је Марез, а преноси Дејли Мирор.

Марез је у Лестеру већ три и по године, за Лисице је одиграо 138 утакмица и постигао 35 голова. Енглески клуб га је платио 500.000 евра француском Авру, а сада се његова тржишна вреност процењује на између 20.000.000 и 30.000.000 европских новчаница.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар