"Русија понизила саму себе"

Владајућа Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића огласила се данас поводом задржавања и депортације посланика те партије Миодрага Вуковића из Москве, оцијенивши да је овим, како наводе, недостојанственим чином само потврђено оно што се одавно зна - да иза непримјереног и недостојног мијешања Русије у унутрашње ствари Црне Горе стоји њена званична политика.

Регион 30.05.2017 | 15:38
"Русија понизила саму себе"
У саопштењу достављеном Тањугу, ДПС тврди да је јасно да овакав потез званичне Москве представља само још један вид одмазде према Црној Гори, и према људима који слиједе државну политику своје земље
 
- Друго објашњење тешко да чак и Москва може пронудити. На другој страни, јавно се демонстрира да су најжешћи противници Црне Горе из Црне Горе на недељном нивоу гости на некој од највиших тамошњих званичних адреса. Андрија Мандић, Милан Кнежевић, Небојша Медојевић, Славен Радуновић и сви други који су за шаку руских долара спремни да издају сопствену државу, тамо су добродошли, уз јавне таламбасе. Ипак, не може их опрати ни Марија Захарова - наводи се у саопштењу.

ДПС увјерава да неће дуго прочи, а вријеме ће кажу, показати да је у великој заблуди била велика Русија, а не Црна Гора.

Владајућа ДПС је оцијенила да је задржавање на аеродрому у Москви и депортовање посланика Вуковића, без икаквог образложења и претходног упозорења, као и услови у којима се све то догађало, не служе на част једној великој држави, коју Црна Гора сматра вјековним пријатељем.

Овим недостојанственим чином само је потврђено оно што одавно знамо - да иза непримјереног и недостојног мијешања Русије у наше унутрашње ствари стоји њена званична политика - наводи се у саопштењу.

Вуковић је, поручују из ДПС,. доживио непријатност на прагу "братске" Русије, али је она оваквим односом понизила саму себе.

- И показала цијелом свијету колико је уствари слаба, кад се тако силеџијски може односити према једној малој земљи, традиционалном пријатељу, чија је сва кривица у томе што је одлучна да сама бира свој пут у будућност - истичу из ДПС и као пример наводе прикључење санкција ЕУ против Русије, уз образложење да је то учињено јер су кандидат за чланство.

Очекивали су, кажу, да ће у Москви бити мудрости да се његују односи макар на одређеним нивоима, у обостраном интересу.

- Овакви потези велике нуклеарне силе, која се иживљава на приземан начин на својој територији над црногорским послаником нарушеног здравља, показује да је Москва заиста у проблему. Или да смо ми у Црној Гори у великој заблуди... - наводи се у саопштењу и поручује да се Русија не чуди, ако Црна Гора буде повлачила сличне потезе.

- А списак оних из Русије који се непријатељски, што јавно што тајно, односе према Црној Гори, много је шири од оног званичног ЕУ - наводи се у саопштењу ДПС.

(Тањуг)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Пеки

30.05.2017 14:13

Пивке издајницке црногорске продали сте се западу сад би да вас Русија мази Милове издајницке п.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мата

30.05.2017 15:32

По теби су се требали продати Русији за мало плина.

Name

Тата

30.05.2017 17:15

(1) НАТО је бомбардовао Србију и Црну Гору, без икаквог повода, кршећи међународно право. ЦГ се дакле продала агресору. (2) Русија није бомбардовала Србију и Црну Гору па је логично да са њима сарађују. (3) Да неко нападне тебе и твоју породицу, при том ти не дај Боже убије једно дијете, да ли би ти са том особом био партнер у било чему?

Name

ЖИКА Ж

31.05.2017 05:49

МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА "ЦРНА ГОРА", ..... !?

Name

Ранко

30.05.2017 14:30

НАТО_вске полтрончине буне се што је њихов Вуковић испоручен из Москве, а кренуо за Минск. Што нисте упутили демарш Трампу када је гурнуо у ћошак вашег премијера, или знате да му је тамо мјесто,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Се Деси

30.05.2017 14:43

А некада заједно ратовали против Јапана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

30.05.2017 15:12

Грандиозна фама о наводној "велицини" руске дрзаве све брзе пада у воду, та "моцна, промисљена и обавјестајно супериорна сила" је дозволила да им једна мала Црна Гора звекне самарцину од којег им вец годину дана зуји у усима. Прво су их навукли преко "братства" и традиционалног пријатељства да авионима пребацују паре и купују све зиво по Црној Гори увјеравајуци их да це им то бити стална морска база на топлом мору у срцу Европе као нека вста јузног Каљинграда при томе за то не дајуци им никакву гаранцију осим "цасне ријеци", а кад су их добро финансијски исцрпили и њихове бисаге претоварили у своје дзепове и паре потросили, рекли им јесте јесте ми јесмо браца, али ми имамо своје интересе и уласком у нато окренули тур тзв браци који су мислили да це бити власници приморја са парама покраденим од руског народа. И сада се само висе укопавају водеци спољну политику на нивоу остављене сипарице која не зна ста би од бијеса па прави малоумне скандале! Мило је и овакав и онакав, али за водјење политике искљуциво у интересу своје дрзаве и свог народа је махер свјетске класе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Херцег

30.05.2017 17:17

Стета сто у ,,сувереној,смосталној,јединственој,демократској,,итд.БИХ нема такав паметан политицар као Мило.

Name

Испран мозак

30.05.2017 17:23

Да, Мило је у име Црне Горе насамарио Русију. "Проблем" је што руски инвеститори и даље посједују добар дио ЦГ. Зато очекуј, као што су паметни Руси ставили Хрватску у своја клијешта преко већинског удјела у Агрокору који посједују руске банке, тако ће и ЦГ ставити у клијешта преко имовине коју посједују. А сад се врати западној пропаганди да те још мало задоји у братомржњи.

Name

цдблука

30.05.2017 17:33

Прави махер нема ста. Сиптарска нарко-мафија га одрзава на власти, због заједницких интереса.

Name

Патриота

30.05.2017 15:18

Дукановицу спреман си само за сверц цигарета сто си увијек радио .Кад небудес подобам све це се открити гов.о црногорско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

30.05.2017 15:18

Дукановицу спреман си само за сверз цигарета сто си увијек радио .Кад небудес подобам све це се открити гов.о црогорско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браца по филтеру

30.05.2017 15:49

Миле ронхил и Мило данхил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова порука ће бас уплашити Русе! Јадно!

30.05.2017 15:57

А списак оних из Русије који се непријатељски, што јавно што тајно, односе према Црној Гори, много је шири од оног званичног ЕУ - наводи се у саопштењу ДПС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

30.05.2017 16:00

Мило ајде висе у апс. Време ти је. Ако не одес сада отици цес мало касније. Али време ти је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2017 16:35

А засто би у апс? Цовјек воли своју дрзаву и ради за свој народ. Наси само ријецима воле а раде само за себе и против народа. Дјукановицу капа до пода.

Name

Зоран

30.05.2017 16:00

Мили бозе цуда невидјенога. Дјукановиц прица о продаји за доларе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Народе

30.05.2017 16:01

Ма да,много сте ви битни уопстено?имате становника као једно мање насеље у Москви око семафора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра мјере ЕУ су ништа

30.05.2017 16:09

Сто ће Руси дозивјети кад им дјетици уведу своје санкције. Има Русија да падне преко ноћи, ако онај сто га је Трамп одгурнуо стигне да му се пожали. Шака јада од државе, мања од већег градског кварта у Москви, а и у Турској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

30.05.2017 16:41

Па у Библији је Давид побиједио Голијата,ваљда и Руси то знају,засто љутња?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контрапункт

31.05.2017 16:37

Кад размислим, Мло је само насао нацина да се одупре Беорадском организованом криминалу који је опљацкао и присвојио Србију.

ОДГОВОРИТЕ