Челси продао Асмира Беговића за 11.500.000 евра!

Чак је мало и зарадио! Голман репрезентације Босне и Херцеговине нови је чувар мреже Борнмута након што су клуб са "Виталити" стадион и Челсија постигли договор око обештећења.

Фудбал 31.05.2017 | 16:45
Челси продао Асмира Беговића за 11.500.000 евра!
Асмир Беговић и Челси - крај!

Репрезентативац Босне и Херцеговине напустио је „Стамфорд бриџ“ две године по доласку из Стоука и преселио се у Борнмут. Плавци су у уторак јутро прихватили понуду вредну 11.500.000 евра и тако омогућили свом другом голману да каријеру настави на југу Енглеске.

Беговић је већ допутовао на стадион „Виталити“ на лекарске прегледе и ако све буде у реду потписаће вишегодишњи уговор са клубом који га је хтео још зимус. Тад је Челси спустио рампу, јер није успео да доведе Крега Гордона из Селтика, али како је сад тржиште поново отворено, Антонио Конте је одлучио да уновчи шампионску титулу и Беговића -плаћеног 11.000.000 евра - прода за приближно исту своту новца.

У међувремену, Асмир Беговић (30) није успео да угрози статус Тиба Куртое, био је резервни голман две године, а у тек завршеној сезони бранио је само осам пут (две утакмице у Премијер лиги, по три у ФА и Лига купу).

Беговић је на "Стамфорд бриџу", на који је стигао из Стоука, провео двије сезоне у којима је укупно уписао 33 наступа у свим такмичењима те се ове године окитио титулом првака Енглеске.

Борнмут је прошлу сезону у Премијер лиги завршио на деветом мјесту и у наредну сезону улази с још већим амбицијама.

"Борнмут је узбудљив, амбициозан клуб који има сјајну перспективу", изјавио је Беговић.

"Бити дио шампионског Челсија је било заиста сјајно, али сада осјећам да је вријеме да кренем даље, прије свега јер желим више играти. Улазим у врло важан период своје каријере и желим показати људима колико могу и знам. Дуго сам разговарао с менаџером Едијем Хауом и видио сам да је то прави клуб за мене и желим им помоћи својим искуством на терену и ван њега да направе још један корак напријед".

Борнмут, с којим је договорио све услове вишегодишњег уговора, Беговићу није непознат с обзиром да је 2007. године био на позајмици из Портсмута, те уписао укупно осам наступа.

Комплименте на рачун голмана "змајева" није штедио ни менаџер његовог новог клуба Еди Хау.

"Асмир је сјајан голман који је доказао да је способан за велике ствари и то на врхунском нивоу. У најбољим је годинама, спреман је и прави је лидер на терену и ван њега, тако да је то управо карактер каквог смо жељели у нашем тиму. Подигнуће и конкуренцију међу голманима које имамо тренутно и његово искуство ће бити огроман допринос за наше играче. Радујем се што је с нама и што ће бити веома важан играч за нас у годинама које долазе", рекао је менаџер Борнмута.

Извршни директор клуба Нил Блејк је додао да је долазак Беговића важан тренутак за Борнмут.

"Овај трансфер је и важна порука нашег клуба. Пресретан сам да смо у стању довести голмана Асмировог квалитета и искуства. Долази нам на врхунцу каријере, с искуством играња на Свјетском првенству и у Лиги шампиона иако му је тек 29 година. Важно нам је да у овом тренутку појачамо екипу и да на моментуму који имамо из прошле сезоне додатно напредујемо, а довођење Асмира је први корак ка томе".

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар