Грађани бијесни на Меланију

Док је Доналд Трамп нервирао остале предводнике земаља групе Г7 у Италији, његова супруга и прва дама САД Меланија Трамп је на сицилијанско сунце изашла у цвијетној "Долче Габана" јакни која је засјенила читав састанак лидера најмоћнијих свјетских држава. Разлог: баснословна цијена тог одјевног комада.

Свијет 29.05.2017 | 16:35
Грађани бијесни на Меланију
Наиме, Меланијин модни детаљ кошта чак 51.000 долара, што је свега пар хиљада испод просјечне годишње плате у САД у 2016. години. То је разјарило америчку јавност, који су свој бијес искалили махом на интернету, путем друштвених мрежа, пише британски "Индепендент".

Убрзо су услиједила конкретна питања америчкој администрацији о томе ко је платио Меланијину јакну, јер се зна да влада САД одобрава одређену суму новца за облачење прве даме.



"Ја толико не зарадим за годину дана!", "Питам се ко је платио за ово", били су само неки од коментара на друштвеним мрежама након објављивања Меланијине фотографије.

Модни избори првих дама САД деценијама су под лупом америчке, али и свјетске јавности, која се и те како занима за одјевне предмете супруга најмоћнијих предсједника свијета. Похвале, али и критике, често не изостају.

Примјера ради, Меланијина претходница Мишел Обама добила је бројне похвале за неколико вечерњих хаљина које је носила на вечерама које је организовао Барак Обама, али је исто тако била на мети критика када је у шортсу кренула на путовање службеним авионом "Ер Форс 1", или када је на добротворни догађај дијељења хране бескућницима дошла у патикама које коштају више од 500 долара.

Дизајнер Стефано Габана похвалио је избор гардеробе супруге америчког предсједника на друштвеној мрежи Инстаграм, док су се остали, махом припадници средње класе у САД, питали због чега је јакна тако скупоцјена, наводи лист "Вашингтон пост".

Амерички лист оцјењује да је разлика у цијени између скупоцјене јакне Меланије Трамп и патика Мишел Обаме очигледна, али да је поента иста - "модни стид".

Избор гардеробе може да буде веома симболичан, тако да избор гардеробе марке Долче и Габана, италијанског бренда који је дубоко инспирисан сицилијанском културом, има смисла. Дизајнер Стефано Габана јасно је ставио до знања свој ентузијазам и спремност да сарађује са првом дамом, и то у тренутку када су јој многи дизањери окренули леђа због неслагања са политиком и темпераментом њеног супруга Доналда Трампа.

(БлиЦ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ненад

29.05.2017 15:22

Да ли ти сто пису и коментарису знају каквим се ова зена и њен муз баве бизнисом. Па њихове зараде се мјере на стотине милиона а они коментарису неку ствар од 50.000 долара. То је њој као мени 5 центи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ненад

29.05.2017 17:06

Није то у питању колико новца има упитању је ције паре троси тако озбиљне дрзаве реагују а код нас рај за политицаре тросе кредите продају дрзавну имовину лазу да нас представљају а усзвари они нас ПЉАЦКАЈУ.

Name

Драги

29.05.2017 19:30

Ма пусти људе, знају они да је Трамп добровољно одбијо да прима плату од државе? ĺјуди су понекад тако завидни и злобни...они су миљардери...и нису гарант од државе тражили да им плати одијело...

Name

цдблука

29.05.2017 15:28

И ми овдје цемо бити љути на Меланију кад наса просјецна годисња плата буде 50.000 $.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аман, сад морам тајну да откријем

29.05.2017 15:33

На ове рузице је била хаљина једне особе из сведске краљевске куце. Кобајаги је креатор неки Арапин. Е, јависе се људи из Летоније који су хаљину сили, стрикали итд. Све скупа око 5 000 еура пет хиљада еура. цитав скандал. Арапин их је једва уцуткао- ваљда им дао пара да цуте. Тако и то капутце је од там.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дује

29.05.2017 16:52

Свако њој цаст дрзи се као сто и доликује првој дами САД.

Name

Лили

30.05.2017 10:32

Она би и без те јакне засјенила свијет