Осуђен Драган Ђурић!

Бивши председник ФК Партизан и власник "Зекстре" Драган Ђурић провешће годину дана у кућном затвору, одлучио је суд.

Фудбал 29.05.2017 | 19:15
Осуђен Драган Ђурић!
Специјани суд прихватио је споразум о између тужилаштва за организовани криминал и Ђурићапрема коме је признао да је учествовао у злоупотребама током приватизације Ветеринарског завода у замену за годину дана кућног затвора.

Судија за претходни поступак донео је 23. маја пресуду којом је прихватио споразум закључен 11. априла и Ђурића огласио кривим због извршења кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица, рекла је данас Тањугу портпарол суда Бојана Станковић.

Истом одлуком, Ђурић је осуђен на казну од годину дана коју ће издржавати у кућном затвору, додала је Станковић.

Ђурић је, како је додала, такође обавезан да солидарно са привредним друштвом "Зекстра група зекстра" доо Београд на име имовинско правног захтева Ветеринарском заводу ад уплати 203.004.045,10 динара.

У време кућног затвора биће му урачунато и 10 дана притвора, колико је провео у њему, када је због спорне приватизације ухапшен 13. јануара 2014.

Ђурић је био на слободу пуштен 23. јануара 2014. године, пошто је положио јемство које је суд одредио од два милиона евра - када је "Зекстра" уписала хипотеку на пословни простор у Кнез Михаиловој улици у Београду.

Ђурића је у овим случају тужилаштво теретило да је у поступку приватизације од 2006. до 2010. за конзорцијум правних лица "Зекстра" и "Банком" прибавио противправну имовинску корист у износу већем од 207 милиона динара.

Осим овог, против Ђурића се води поступак и због сумње да је злоупотребама оштетио панчевачку "Азотару" приликом купопродаје минералних ђубрива.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар