РГ: Ноле уз осцилације до 2. кола!

Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Ролан Гароса победом над Марселом Гранољерсом са 6:3, 6:4, 6:2.

Тенис 29.05.2017 | 15:45
РГ: Ноле уз осцилације до 2. кола!
Србин је опет одиграо са доста осцилација, сваки од три сета је отварао брејком, али је сувише лако дозвољавао Шпанцу да му брзо узврати и врати се у игру.

Посебно је забрињавајући био трећи сет у којем је од осам гемова виђено чак шест брејкова и још неколико пропуштених шанси на обе стране.

Најважније по Ђоковића је да је славио са максималним резултатом, четврти пут у низу није дозволио Гранољерсу да освоји ниједан сет, те направио важан корак на старту одбране Ролан Гароса.

Ђоковића у наредном колу очекује дуел са бољим из окршаја између Јанка Типсаревића и Жоаа Соузе, а томе је тренутно нажалост ближи Португалац.

Ток меча:

Ђоковић на савршен начин отвара меч, за мање од два минута осваја први гем без изгубљеног поена на свој сервис. Србин наставља у истом ритму и одличним ритерном притиска Шпанца, који прави неколико грешака, па стиже до прве брејк шансе.

Не користи је наш тенисер, али погађа линију за нову шансу коју овај пут претвара у 2:0. Међутим, није капитализовао овај брејк, дозволио је Гранољерсу да му парира на сервису, а Шпанац не пропушта шансу која му се указала па враћа сервисе у егал.

Ту није био крај брејковима, Ђоковић је и даље одлично ритернирао па у четвртом гему стиже до нове две брејк прилике, Гранољерс добрим сервисом спасава прву, а онда Србин добија смечом фантастичан поен после размене од 38 удараца за осмех на Агасијевом лицу (3:1).

Овај пут Србин не прави кикс после брејк, а сигурним сервисом га претвара у 4:1 и стиже на два корака од првог сета. Гранољерс осваја наредни гем, а потом пропушта шансу за нови рибрејк, што прелама сет.

Ђоковић се није форсирао у гему ривала, након чега сувереним сервисом без изгубљеног поена стиже до 6:3 на Филип Шатријеру.

Србин наставља у одличном ритму па и на старту другог сета прави брејк, који за разлику од првог одмах капитализује у 2:0. Уследио је најбољи сервис гем Гранољерса на мечу и смањење резултата.

Ђоковић није осцилирао као што је знао претходних недеља, па у петом гему преузима иницијативу на сервис ривала и прави нови брејк за 4:1.

Међутим, Шпанац се не предаје после два изгубљена сервиса, одмах напада Ђоковића и враћа један брејк за 4:3, након чега Ђоковић рутински осваја сервис гем и стиже на поен од 2-0 (5:3).

Био је Гранољерс на мукама у наредном гему, Ђоковић је лако освајао гемове на његов сервис и одмах стигао до 40:0 и три брејк лопте за сет, али их не користи.

Уследила је још неизвеснија борба, током десетоминутне борбе Ђоковић пропушта још чак пет брејк шанси, да би на крају Шпанац преокренуо овај маратонски гем и опстао у сету (5:4).

Ипак, без превише проблема Ђоковић осваја наредни сервис гем и после скоро сат времена борбе стиже до 6:4 у другом сету.

Србин наставља по "традицији" да сет отвара брејком, али никако да тај брејк одмах капитализује већ опет дозвољава Шпанцу да врати свој сервис.

Међутим, ни Гранољерс се није истакао на свом сервису, Ђоковић сјајно парира ривалу, те после дуге борбе стиже до нове брејк прилике, и одмах је користи за нову предност у сету (2:1).

Овај пут други рекет света услева да капитализује брејк, иако је опет Шпанац имао две шансе да одмах узврати, чиме можда осваја можда и прелони гем у мечу јер одмај још једном одузима сервис Гранољерсу и стиже до великих 4:1.

Сет је настављен у маниру великог броја женских дуела, играло се скоро па брејк за брејком, Шпанац враћа још један и смањује на 4:2, али Ђоковић узвраћа шестим у седам гемова за 5:2 и долази до шансе да сервира за меч.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар